Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Relexz
Robbe Motoren

Nancy van de Ven (23)

Nancy van de Ven is 23 jaar oud en geboren te Vlissingen.
Geboren in een motorcross gezin was er voor Nancy geen andere sport denkbaar. Zij ging al vanaf de geboorte mee naar de wedstrijden van haar grote broer en heeft daar ook het virus opgepakt. Lang heeft alles gedraaid om haar broer Rinus van de Ven maar sinds deze gestopt is met crossen, staat alles in het teken van Nancy. Om wereldkampioen te worden bij de vrouwen en dan wedstrijden te gaan rijden in Amerika.
 
Naam: Nancy van de Ven
Geboortedatum: 13-11-1997
Woonplaats: Vlissingen
Lengte: 1,57 meter
Nationaliteit:  Nederlandse
Hobbies: Motocross, boxen en winkelen
 
Favoriete rijders: Rinus van de Ven, Marc de Reuver en Jeffrey Herlings
Favoriete baan in Nederland: Heerde
Favoriete baan: Schwedt (Duitsland)
 
Eerste interesse  in motocross: Vanaf haar geboorte is ze al op de motorcross
Begonnen met wedstrijden: in 2011, 13 jaar oud
Hoogtepunt: Nederlands Kampioen 85cc kleine wielen bij de MON en 5e in het WK Dames 2013
Ambities: Wereld Kampioen Dames worden (WMX
 
Geschiedenis:
 
Dit doel is ingezet in 2010, toen is Nancy eigenlijk pas haar eerste wedstrijden gaan rijden. En ze heeft nu al de eerste titel op zak, Nederlands kampioen in de 85cc kleine Wielen (tussen allemaal jongens was zij het beste in 2011). In 2012 is zij gaan rijden in de 85cc grote wielen en daar heeft zij ook al mooie resultaten behaald. In het ONK 85cc heeft zij een top 10 plaats behaald in de eindstand. In het NK 85cc was zij derde,  daar heeft ze meerdere malen op het podium gestaan.  Ze heeft de jongens het nakijken gegeven.
 
Nancy  heeft  buitenom  haar Nederlandse titel nog veel meer bereikt. Ze heeft in 2007 en 2008 tijdens de Duitse ADAC supercrossen in de 65cc kleine wielen gewonnen. Ze heeft ook enkele Nederlandse supercrossen op haar naam geschreven waaronder Goes op de 65cc grote wielen en 85cc kleine wielen. De supercross van Schijndel schreef ze 3 keer op haar naam in de 65cc kleine en grote wielen, en de 85cc kleine wielen. Ze reed zichzelf op het podium tijdens de Everts and Friends Charity Race in 2012, een derde plek. Ze werd ook derde tijdens het Internationaal jeugdweekend in Boekel. Dit alles was tijdens de jongens competities. 
 
Online
Website: http://www.nancyvandeven.com/
Facebook: https://www.facebook.com/nancy.vandeven.90?fref=ts
Twitter: https://twitter.com/NancyvandeVen
 
Videoclip
 
 

Laatste 15 artikels