Promax Racing
HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts

Advertenties

BCS Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
Carpus
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
MX Shop 4 You
Gremmer Constructie

Zilveren medaille voor Jeremy Seewer in MXGP 2020

De achttiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP, welke verreden werd onder de naam ‘’Grand Prix of Garda-Trentino’’, werd verreden onder een mooie blauwe lucht.

Zilveren medaille voor Jeremy Seewer in MXGP 2020

Het was een belangrijke wedstrijd voor Monster Energy Yamaha Factory MXGP omdat Jeremy Seewer volop in strijd was om de tweede plaats in de eindstand van het kampioenschap. Daarnaast reed Gautier Paulin zijn allereerste Grand Prix uit zijn succesvolle carriere.

Gautier Paulin reed fenomenaal in zijn laatste Grand Prix en hij liet zien nog steeds zo snel en stilistisch te zijn. Hij kwam in de eerste manche op een zesde plaats uit de eerste ronde maar werkte zich gedurende de wedstrijd op naar een vierde plaats. In de tweede manche startte Paulin als vierde en wist in het midden van de wedstrijd Jeremy Seewer te passeren en wist op een derde plaats over de finish te komen. Met deze resultaten werd hij derde in het dagklassement, een prachtig einde van zijn carriere. Tevens wist Paulin de vijfde plaats in de eindstand voor zich op te eisen.

Jeremy Seewer was opnieuw sterk in de kwalificatie en kwam dichtbij de pole position. Uiteindelijk sloot hij de sessie af als tweede en keek met vertrouwen uit naar de eerste manche. Hij kwam sterk voor de dag in de eerste manche door vanaf een vijfde plaats terug te komen naar een derde positie. In de tweede manche werd hij vierde, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. Met dit goede resultaat is hij in de eindstand van het wereldkampioenschap op een tweede plaats geëindigd. Een mooie zilveren medaille was zijn beloning van al het harde werken en de goede resultaten van dit seizoen.

Arnaud Tonus sloeg terug na een verraderlijke wedstrijd op woensdag en reed in de eerste manche lang op een derde plaats en finishte uiteindelijk als vijfde. In de tweede manche werd hij bij de start naar buiten gedreven en raakte buiten de baan. Tonus moest vanuit het achterveld naar voren komen en wist na een indrukwekkende inhaalrace nog negende te worden, waarmee hij zesde werd in het dagklassement. In de eindstand van het wereldkampioenschap is Tonus op een zeventiende plaats geeindigd.

 Het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team zal in de komende weken regelmatig updates doen over de voorbereiding op het wereldkampioenschap MXGP van 2021.

Commentaar Gautier Paulin: ‘’Om mijn carriere te beëindigen met een podiumplaats is heel goed voor het team, mijzelf en mijn sponsors. Ik denk dat het beste is om het op dit niveau te doen met deze toprijders. Ik heb er vandaag echt van genoten. Ik reed vrij ondanks dat er veel sporen in de baan lagen en het heel zwaar was. We hadden een goede afstelling van de motor en ik was heel bij met mijn chassis en vering. Ik wil het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team en alle mensen achter mij bedanken. Het was een hele speciale dag en ik voel me heel gelukkig.’’

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’Het was een heel raar jaar voor ons met een grote pauze in het midden van het seizoen. Ik heb in die periode mijn huiswerk gedaan en hierdoor had ik een aantal hele goede wedstrijden toen we weer konden beginnen met het rijden van wedstrijden. Ik had een aantal goede wedstrijden in Letland, won mijn eerste manche in Faenza en nog meer van dat. Ik voel dat ik een stap voorwaarts heb gemaakt en dat ik mijzelf heb verbeterd. Ik kon vechten met de top jongens. Ik ben blij met de tweede plaats in het kampioenschap. Mijn doel was om te winnen en dat is wat ik wilde maar ik kijk er naar uit om weer aan het werk te gaan zodat we er volgend jaar voor kunnen vechten.’’

Commentaar Arnaud Tonus: ‘’Vandaag was best goed. Ik pakte goede starts, in het bijzonder in de eerste manche maar toen miste ik een klein beetje de conditie om het tempo hoog te houden. Het was nog steeds heel goed en het resultaat was niet slecht. In de tweede manche was ik op weg om kopstart te pakken maar ik werd vanaf de binnenzijde aangereden. Ik kwam nog terug naar een negende plaats en het was goed van mij om door het veld terug naar voren te komen zoals ik gedaan heb en in de top tien te eindigen. Al met al was het een positieve dag.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
De Brug Personeel
CPJ Techniek
JH MX Service
VdLaarRacing