Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

Ozzo Racing
TvH Motorsport
Carpus
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
HMX Parts
BCS Racing
MX Stage Alain Roels

Manche overwinning en top vijf in Arco voor Romain Febvre en Clément Desalle

Romain Febvre van Monster Energy Kawasaki Racing Team claimde opnieuw een manche overwinning en eindigde als tweede in Pietramurata in de laatste ronde van het FIM World MXGP Motocross Championship, terwijl Clément Desalle zijn carrière afsloot met een vijfde positie.

Manche overwinning en top vijf in Arco voor Romain Febvre en Clément Desalle

De Fransman pakte zijn eerste pole voor Kawasaki tijdens de ochtendkwalificatie en was duidelijk de snelste man op de baan in de eerste race. De unieke lijnen die hij had gevonden, zagen hem al snel van de zesde naar de tweede plaats gaan en meedogenloos de pas gekroonde kampioen afsluiten  voor de leiding. In ronde na ronde op weg naar de snelste ronde op de baan Febvre maakte een prachtige bergafwaartse pas in ronde zes en opende meteen een klein voordeel. De kampioen, die nu in staat was om zijn lijnen op te pakken, hield de druk vast terwijl ze in zo'n razend tempo streden dat ze bijna dertig seconden verwijderd waren van de derde plaats bij de geblokte vlag met de onberispelijke Kawasaki-rijder die twee seconden zegevierde. De KX450 was duidelijk sneller op versnelling uit de krappe bochten terwijl ze zich een weg baanden door omwikkelde rijders. De tweede manche en het algemene GP-klassement werden in feite beslist in de openingsfase van de race toen de kersverse kampioen Tim Gajser vroeg naar voren kwam terwijl Febvre bij de start vanaf de zesde plaats op het klassement kwam. De Kawasaki-rijder bereikte uiteindelijk de tweede plaats met een stevige inside pass aan het einde van ronde vier, maar zijn rivaal voor de algemene GP-overwinning was al bijna vier seconden foutloos. En hoewel hij aanvankelijk dichterbij kwam, moest hij uiteindelijk de nederlaag toegeven nadat ze klaar waren. Bij gelijke punten beslist de tweede manche in dergelijke situaties de totale stand. Tweede totaal was zijn zesde podium van het jaar en bevestigde de vierde plaats in het eindklassement van het wereldkampioenschap. Hij was slechts zevenentwintig punten verwijderd van een seriemedaille, ondanks het missen van de twee openingsrondes.

 


Clement Desalle, zevende in de kwalificatie voor de laatste GP van zijn vijftienjarige carrière op het wereldkampioenschap, begon als tiende in de eerste race, maar reed in zijn gebruikelijke onberispelijke stijl en was al snel in beweging. Negende aan het einde van de eerste ronde, achtste na twee ronden nam hij de zevende plaats in dezelfde ronde over. Zijn teamgenoot nam de leiding en behield die positie tot aan de finish. Vastbesloten om in race twee, schoof de Belg snel naar een solide vijfde positie en sloot hij meedogenloos de rijders af die streden om de derde plaats. Er was een hartverscheurend moment toen hij een van zijn rivalen aanraakte terwijl ze tien minuten voor het einde bestreden. Een val een ronde later kostte twee plaatsen, maar de zevende plaats in de manche was genoeg om op de dag de vijfde plaats in het algemeen klassement te behalen en de zevende plaats in het eindklassement.