HK Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing

Advertenties

MX Shop 4 You
Carpus
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
HMX Parts
BCS Racing
Eilers MX Racing

Jed Beaton scoort top drie plaats in Grand Prix of Garda Trentino

Jed Beaton van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft in de laatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Italiaanse Arco di Trento een top drie plaats weten te behalen.

Jed Beaton scoort top drie plaats in Grand Prix of Garda Trentino

Beaton wist deze positie in de tweede manche te behalen toen hij dichtbij de zege kwam en als tweede over de finish kwam. In de eerste manche werd hij na een matige start zevende en dit leverde hem in het dagklassement een vierde plaats op. Thomas Kjer Olsen kende een moeilijke dag en kwam door teveel foutjes niet verder dan een dertiende en een zesde plaats in de manches.

Voor deze laatste wedstrijd van de triple header Grand Prix in Arco di Trento was het circuit op een paar kleine punten aangepast. Daarnaast was de baan in de training goed nat gelegd waardoor er al snel sporen ontstonden. Beide rijders van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing gingen er goed voor zitten om in de tijdtraining een snelle tijd op de klok te zetten. Dit lukte goed want het was Beaton die de training als derde afsloot, met Olsen daar op een vierde tijd niet ver achter.

 De eerste manche begon met een tegenslag voor Olsen want hij kwam bij de start ten val en moest helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren zien te komen. Hij maakte in een hoog tempo plaatsen goed maar zijn opmars werd tot twee keer toe afgeremd door een valpartij en doordat hij zijn motor een keer stil remde. Hierdoor zat er in de eerste manche niet meer in dan een dertiende plaats. Beaton kwam op een achtste plaats uit de eerste officiele ronde en probeerde snel plaatsen winst te boeken. Omdat het op dit circuit heel moeilijk is om in te halen, duurde het lang voordat hij de rijder voor hem wist te passeren. Beaton nam in het midden van de wedstrijd de zevende plaats in handen maar verder dan dit kwam hij niet.

In de tweede manche pakte Beaton een betere start en kreeg al snel de derde plaats in handen. Hij kon de twee kopmannen goed volgen en toen de tweede man ten val kwam, schoof hij door naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om het kleine gaatje tot aan de kopman te dichten. Beaton kwam heel dicht in de buurt maar met een verschil van 0,8 sec moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Olsen bleef in de tweede manche verschoond van problemen bij de start en kwam op een zevende plaats uit de eerste ronde. Niet veel later nam hij de zesde plaats in handen maar door een foutje viel hij weer terug naar een achtste plaats. Olsen herstelde zich en bleef het tempo hooghouden en dit zorgde ervoor dat hij op een zesde plaats over de finish wist te komen.