Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Carpus
Ozzo Racing
MX Shop 4 You
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
BCS Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
Eilers MX Racing

Rob Windt komt dichtbij top tien plaats in EMX Open Garda di Trentino

Rob Windt van Team Mulders Motoren is in de laatste wedstrijd van het EMX Open in Arco di Trento dichtbij een top tien plaats gekomen.

Rob Windt komt dichtbij top tien plaats in EMX Open Garda di Trentino

Windt reed in de eerste manche tot in de laatste ronde op een tiende plaats maar werd toen gepasseerd en werd elfde. In de tweede manche reed hij in de beginfase in de top vijftien maar omdat de vermoeidheid toe begon te slaan kreeg hij het moeilijker. Hij herstelde zich nog wel en wist er nog een zeventiende plaats uit te halen.

Voor deze laatste wedstrijd in Arco di Trento was het circuit op een aantal plaatsen aangepast. In de vrije training was de baan nog erg glad waardoor Rob zijn tijd nam om zijn snelheid op te bouwen. In de tijdtraining werd de baan niet veel beter maar wel veranderde deze snel. Na verschillende snelle ronden sloot Rob de training af op een tiende tijd en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam Rob rond de vijftiende plaats uit de eerste bocht. Tijdens de eerste ronde wist hij gelijk een aantal rijders te passeren en kwam op een elfde plaats voorbij start/finish. ‘’Ik kon goed naar voren komen en heb heel even op een achtste plaats gereden. Echter door een foutje werd ik teruggeslagen naar een tiende plaats en deze wist ik tot in de laatste ronde vast te houden. Jammer genoeg werd ik toen nog gepasseerd waardoor ik op een elfde plaats werd afgevlagd,’’ vertelt Rob.

 

In de tweede manche kwam Rob op een twaalfde plaats uit de start waarop hij een tijdje heeft gereden. Echter in het midden van de wedstrijd begon hij vermoeid te raken en hierdoor moest hij het tempo iets laten zakken. Op een zeventiende plaats rijdend herstelde hij zich en begon  het gevecht aan te gaan met de twee rijders voor hem. Ondanks verwoede pogingen, slaagde hij er niet in om deze rijders te passeren waardoor hij op een zeventiende plaats werd afgevlagd.

‘’Ik ben tevreden over deze drie wedstrijden. Ik heb hier meegedaan om ervaring op te doen en dat is naar wens verlopen.’’

Met een 11-17 in de manches eindigde Rob op een zestiende plaats in het dagklassement.

Daguitslag EMX Open Garda di Trentino:
1 Jimmy Clochet 47 Pnt
2 Toms Macuks 42 Pnt
3 Martin Michek 34 Pnt
4 Davide de Bortoli 30 Pnt
5 Dan Thornhill 30 Pnt
16 Rob Windt 15 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
De Brug Personeel