BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

BCS Racing
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Carpus
MX Shop 4 You
Eilers MX Racing

Jeremy Seewer pakt podiumplaats in MXGP Lommel

Het einde van het wereldkampioenschap MXGP nadert voor het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team. Op zondag werd de vijftiende wedstrijd van het kampioenschap verreden op het zware zandcircuit van Lommel.

Jeremy Seewer pakt podiumplaats in MXGP Lommel

Het was de laatste van drie wedstrijden in Lommel, wat een flinke opgave was omdat Lommel het zwaarste circuit is op de kalender.

Jeremy Seewer reed een constante wedstrijd en dit was zeer belangrijk in de zware omstandigheden. In de eerste manche startte hij op een vierde plaats en wist zich hier de hele wedstrijd op te handhaven. In de tweede manche ging hij de strijd aan om de koppositie. Heel even nam hij de leiding in handen maar door een foutje moest hij deze weer afstaan. Hij eindigde uiteindelijk op een derde plaats en verzekerde zich hiermee van een derde plaats in het dagklassement. Met dit resultaat is hij in de tussenstand van het kampioenschap ook opgeklommen naar een derde plaats.

 Gautier Paulin eindigde in beide manches een plaats achter zijn teammaat Seewer. De vijfde plaats van in de eerste manche was indrukwekkend omdat hij pas rond de vijftiende plaats uit de start kwam. Met snelle rondetijden kwam hij terug naar voren en wist er een nette vijfde plaats uit te halen. Met een vierde plaats in de tweede manche eindigde hij ook in het dagklassement op een vierde plaats. Met de 34 punten die hij in Lommel haalde, is hij in de tussenstand opgeklommen naar een zesde plaats.

Arnaud Tonus kwam sterk voor de dag in het zand en maakte hiermee weer een flinke sprong in zijn weg om volledig fit te worden. Een tweede tijd in de ochtend zorgde voor vertrouwen en in de eerste manche streed hij mee in de top vijf. Uiteindelijk eindigde hij op een achtste plaats. Een nieuwe kans om in de top vijf te finishen, kreeg hij in de tweede manche. Hij werd vijfde en sloot hiermee de dag af op een zesde plaats in het dagklassement.