BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Shop 4 You
Carpus
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Ozzo Racing
HMX Parts
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Gremmer Constructie

Vlaanderen net buiten de top tien in zware MXGP van Lommel

Na de goede Grand Prix van Limburg op woensdag, waren de verwachtingen van Gebben van Venrooy Racing en Calvin Vlaanderen zo goed als hetzelfde in de Grand Prix van Lommel.

Vlaanderen net buiten de top tien in zware MXGP van Lommel

Dit was de laatste wedstrijd van de triple header Grand Prix maar was door de vele regenval behoorlijk verraderlijk geworden.

De baancrew hadden een aantal aanpassingen aan het circuit doorgevoerd om het voor de rijders uidagend te houden. Door de vele regenval lag er in de ochtend een uitdagende baan op de rijders te wachten. Vlaanderen voelde zich goed thuis in deze omstandigheden en wist een nette vierde tijd op de klok te zetten.

Ondanks zijn goede startplaats kwam Vlaanderen in de eerste manche niet goed weg maar kon nog steeds op een achtste plaats aan de wedstrijd. De MXGP rookie voelde zich comfortabel in de moeilijke omstandigheden maar helaas begon dit zijn tol te eisen op de motor. Deze begon echter te roken waardoor hij vermogen verloor. Vlaanderen probeerde finish te halen maar kwam in de laatste ronde tot stilstand. Omdat de winnaar van de manche, Tim Gajser, tot aan de dertiende man op een ronde had weten te zetten, verloor Vlaanderen slechts 1 positie en werd nu zevende!

In de tweede manche kwam Vlaanderen op een achtste plaats uit de eerste ronde. Hij ging de strijd aan om de top tien plaatsen. Vlaanderen vocht voor wat hij waard was maar kwam twee keer ten val, op een baan waarop het makkelijk is om fouten te maken. Vlaanderen probeerde zijn fouten in het tweede deel van de wedstrijd weg te werken en kwam op een dertiende plaats over de finish.

Met tweemaal een dertiende plaats in de manches eindigde Vlaanderen op een elfde paats in het dagklassement. Dit is hoogstwaarschijnlijk niet de plaats die Vlaanderen zelf voor ogen had. Gebben van Venrooy Yamaha zal deze week afreizen naar de Grand Prix van Arco di Trento, welke volgend weekend verreden wordt.

Commentaar Calvin Vlaanderen (11e in het dagklassement): Het was een zware wedstrijd vandaag. Ik had in de training een goed ritme maar kon dit in de manches niet meer terug vinden. In de eerste manche verloor mijn motor in de slotfase vermogen waardoor ik niet meer kon rijden zoals ik wilde. In de tweede manche kwam ik twee keer ten val waardoor ik terug viel tot buiten de top tien. Het is jammer maar we blijven leren.''

 

Photocredits  Eric Laurijssen

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
JH MX Service
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
CPJ Techniek