HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

Vakgarage Akersloot
BCS Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
MX Shop 4 You
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
Carpus

Thomas Kjer Olsen vierde in zware Grand Prix van Lommel

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de vijftiende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel op een sterke vierde plaats geƫindigd.

Thomas Kjer Olsen vierde in zware Grand Prix van Lommel

Olsen kwam slechts twee punten tekort om plaats te mogen nemen op het podium. Na een vijfde plaats in de eerste manche wist hij in de tweede manche netjes derde te worden. Zijn teammaat Jed Beaton kende een constante Grand Prix op het Belgische zandcircuit en werd met een 7-8 in de manches achtste in het dagklassement.
 
De vijftiende wedstrijd van het wereldkampioenschap was de derde en laatste Grand Prix die gehouden werd op het circuit van Lommel. Het circuit was hier en daar aangepast maar door de vele regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag de baan er moeilijk bij!
 
Thomas Kjer Olsen was niet onder de indruk van de zware omstandigheden en was vastbesloten om de triple header Grand Prix op een positieve manier af te sluiten. Na een goede start had de Deen met nog tien minuten te gaan de zevende plaats in handen. Op dat moment vond hij zijn ritme en wist Conrad Mewse van de zesde plaats te verdringen en met nog drie ronden te gaan stootte hij door naar een vijfde plaats. Met dit resultaat legde hij de basis van een goede einduitslag!
 
In de tweede manche had hij in de beginfase verschillende mooie gevechten voordat hij de vierde plaats in handen kreeg. Ondanks de druk van de uiteindelijke Grand Prix winnaar, Ben Watson, wist hij zich los te wikken en begon het gat tot aan Tom Vialle te dichten. In de tiende ronde wist hij de WK leider een plaats terug te verwijzen en kwam op een sterke derde plaats over de finish. Met deze resultaten werd hij vierde in het dagklassement, op slechts twee punten van de derde plaats op het podium. In de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij vijfde, binnen tien punten van de vierde man.
 
Jed Beaton kende een constante dag in Lommel. In de eerste manche kwam hij niet goed uit de start waardoor de Australier buiten de top tien aan de wedstrijd moest beginnen. Na vijf ronden nam hij de negende plaats in handen en net na het midden van de wedstrijd nam hij de achtste plaats over.  Alles gevend wist hij in het tweede deel van de wedstrijd nog een plaats winst te boeken en kwam op een zevende plaats over de finish.
 
In de tweede manche wist de FC250-rijder een veel betere start te pakken en nam in de beginfase de negende plaats in handen. In het midden van de wedstrijd stootte hij door naar een zevende plaats. Helaas kon hij deze positie niet vasthouden en viel in de slotfase terug naar een achtste plaats. Dit was ook zijn uitslag in het dagklassement en blijft hiermee op een vierde plaats staan in de tussenstand.

 


 
Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zal nu afreizen naar Italie voor de laatste triple header Grand Prix van het seizoen in Arco di Trento.
 
Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Een positieve dag voor mij en een goed einde van de week na een aantal uitdagende wedstrijden hier in Lommel. De veranderingen die ze aan de baan hadden doorgevoerd zorgde voor meer flow en in combinatie met de veranderingen die we aan de motor hebben doorgevoerd, voelde ik me zeer comfortabel op de baan. Ik was in staat om te vechten vandaag en ik ben blij met mijn resultaat. Het was een goede Grand Prix voor mij. Ik wil het team bedanken voor het werk dat ze hebben verzet en we gaan voor het podium in Italie.’’
 
Commentaar Jed Beaton: ‘’Het was een teleurstellende dag voor mij. Het was niet mijn beste dag maar ik ben nog gezond, wat belangrijk is met nog drie wedstrijden te gaan. Ik vond in beide manches pas tegen het einde van de wedstrijd mijn ritme, wat frustrerend was. Hierdoor hadden de rijders voor mij al een flink gat. Hoe dan ook voelde mijn rijden goed en ik had even nodig om er in te komen. Ik kijk uit naar het rijden op de harde baan van Arco di Trento, volgend weekend.’’
 
Daguitslag Grand Prix MX2 Lommel:
1 Ben Watson 43 Pnt
2 Roan van de Moosdijk 40 Pnt
3 Maxime Renaux 38 Pnt
4 Thomas Kjer Olsen 36 Pnt
8 Jed Beaton 27 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 651 Pnt
2 Jago Geerts 577 Pnt
3 Maxime Renaux 476 Pnt
4 Jed Beaton 456 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 446 Pnt
 
Photocredits - Bavo


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Ovaa Motors
VdLaarRacing
De Brug Personeel
JH MX Service
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete