Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Romain Febvre tweede in Belgium

Romain Febvre claimde de vierde podiumplaats van zijn eerste seizoen voor het Monster Energy Kawasaki Racing Team in het FIM World MXGP Motocross Championship op het zware circuit van Lommel in Belgiƫ.

Romain Febvre tweede in Belgium

De Fransman reed een spannende openingsronde in de eerste manche om vooruit te komen van een als vierde geplaatste start naar een tweede plaats en onmiddellijk de snelste ronde van de dag neer te zetten. Hij achtervolgde de leider twintig minuten voordat hij het contact verloor en genoegen moesten nemen met de tweede plaats. Hij maakte opnieuw beslissende stappen in de eerste ronde van race twee om van een derde geplaatste start door te gaan naar de leiding en had al snel een voorsprong van acht seconden opgebouwd. Ondanks het handhaven van zijn rondetijden in zware tijden na de recente regen, realiseerde hij zich halverwege de moto dat zijn achtervolger terrein won en verwachtte dat hij de lijnen van zijn rivaal zou oppakken. Een val vijf ronden voor het einde koste hem de eerste plaats en hij moest opnieuw wees tevreden met de tweede plaats om zijn tweede plaats op de dag te bevestigen. Hij blijft vijfde in de reeks, maar staat nu slechts vierendertig punten van een seriemedaille, ondanks het missen van de eerste twee rondes van het kampioenschap.

KRT-collega Clement Desalle had bij de starts minder geluk en claimde elke keer een plaats net binnen de top tien, in de laatste GP van zijn indrukwekkende carrière in zijn Belgische thuisland. In de eerste manche reed hij indrukwekkend naar voren naar de achtste plaats, maar zakte naar de tiende in ronde acht van zestien toen hij buiten de baan terecht kwam. Met behoud van een goed ritme tijdens de tweede manche pakte hij snel de zevende plaats in de tweede ronde en plukte de beloning voor een foutloze rit door in de laatste ronde naar de zesde plaats te gaan voor een achtste algemeen klassement en dezelfde positie in het puntenklassement van de serie. Hij loopt nu veilig voor op zijn achtervolgers en heeft, met slechts dertien punten minder dan de zevende plaats, een zeer realistische kans om volgend weekend verder te stijgen in de ranglijst.

Romain Febvre: “In de tweede manche reed ik erg comfortabel aan de leiding en deed ik een aantal goede dingen, dus ik probeerde gewoon mijn ritme te behouden. Ik wist dat ik beter kon zijn op twee specifieke delen van de baan en zag Tim terugkomen. Ik wist zeker dat hij in die delen van de baan betere lijnen moest hebben dan ik, dus ik hoopte zijn lijnen te zien, maar twee bochten nadat hij me passeerde, crashte ik, zodat ik hem niet kon volgen. Het is niet echt wat ik had gehoopt, maar we zijn in ieder geval terug op het podium nadat we het net op dezelfde punten hebben gemist in de eerste twee races hier. Ik kijk uit naar Arco, misschien wordt het koud, misschien niet, maar we voelen ons goed en gaan daar op zoek naar meer podia."

Clement Desalle: “Het regende deze derde GP in Lommel en tijdens de tijd training wilde ik in deze omstandigheden geen enkel risico nemen. Ik kwalificeerde me als dertiende, maar de tijden waren heel dichtbij. Ik stond bij de start van de eerste race in de top tien, er was voornamelijk één lijn op de baan en ik reed een behoorlijke wedstrijd, ook al verloor ik twee plaatsen toen ik een fout maakte. Mijn tweede start was iets beter en ik kwam al snel op de zevende plaats. Daarna verloor ik twee posities maar ik hield mijn ritme en kwam weer terug naar de zesde plaats. Het was emotioneel in de laatste ronde toen ik me realiseerde dat het voor mij de laatste ronde was van mijn laatste MXGP van België. Deze was de beste van de drie die we deze week hebben gehad,  het is nooit gemakkelijk om hier binnen een week drie keer te racen, maar ik voelde me beter vandaag. "

De deelnemers van het Wereldkampioenschap nemen nu een welverdiende pauze van zes dagen van het racen terwijl de teams naar Pietramurata in de Noord-Italiaanse provincie Trentino vertrekken voor de vijfde en laatste triple-header van het seizoen.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
JH MX Service
Ovaa Motors