Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
MX Shop 4 You
TvH Motorsport

Roan van de Moosdijk scoort top drie plaats in Grand Prix MX2 in Lommel

Roan van de Moosdijk van F&H Racing heeft in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel een top drie plaats weten te behalen.

Roan van de Moosdijk scoort top drie plaats in Grand Prix MX2 in Lommel

Van de Moosdijk kende in de eerste manche tegenslag toen hij op een gevallen rijder reed en ten val kwam. Hierdoor zat er niet meer in dan een tiende plaats. In de tweede manche revancheerde hij zich en wist als derde over de finish te komen.

Het circuit van Lommel lag er in de training al zwaar bij. Op zaterdag hadden twee EMX klassen een wedstrijd voor de punten gehad en hierdoor lagen er in de training al diepe knippen in het circuit. Dit zorgde bij veel rijders voor opgepompte armen omdat de snelheid nog wel erg hoog lag. Roan wist een scherpe tijd op de klok te zetten en sloot de training af als tweede.

In de eerste manche kwam Roan redelijk goed uit de start en zat gelijk in de top vijf. Hier wist hij zich in de eerste helft netjes staande te houden maar op een vijfde plaats rijdend kon hij een gevallen rijder die niet goed zichtbaar niet meer ontwijken waardoor Roan ook ten val kwam. Met een beschadigde motor moest Roan zijn weg vervolgen maar na de valpartij kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen. Dit koste hem in de slotfase nog een positie waardoor hij teleurgesteld op een tiende plaats over de finish kwam.

Belust op revanche stond hij in de tweede manche achter het starthek. Op een vijfde plaats kwam hij uit de eerste ronde en stootte al snel door naar een vierde plaats. Het was even stuivertje wisselen om de vierde plaats maar na een aantal ronden nam Roan deze positie steevast in handen en wist niet veel later ook de derde plaats over te nemen. Met een goed ritme wist hij zich netjes staande te houden op deze positie en wist ondanks de druk van Thomas Kjer Olsen de derde plaats vast te houden tot aan de finish.

Door de tegenslag in de eerste manche moest van de Moosdijk genoegen nemen met een zesde plaats in het dagklassement. Ook in het wereldkampioenschap is dit de plaats die hij in handen heeft. Aanstaande woensdag wordt de volgende wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 verreden, opnieuw in Lommel.

Daguitslag Grand Prix MX2 Lommel:
1 Tom Vialle 44 Pnt
2 Jago Geerts 43 Pnt
3 Ben Watson 41 Pnt
4 Maxime Renaux 35 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
6 Roan van de Moosdijk 31 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 569 Pnt
2 Jago Geerts 516 Pnt
3 Maxime Renaux 407 Pnt
4 Jed Beaton 407 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 381 Pnt
6 Roan van de Moosdijk 357 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Bakens Yamaha
JH MX Service
De Brug Personeel
Borduurstudio AN