4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
MX Shop 4 You

Gautier Paulin zet de YZ450FM op het podium in Lommel

De dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP werd op zondag verreden op het loodzware zandcircuit van Lommel in Belgie.

Gautier Paulin zet de YZ450FM op het podium in Lommel

Monster Energy Yamaha Factory MXGP was weer op volledige sterkte omdat Arnaud Tonus voor het eerst sinds drie weken naast Jeremy Seewer en Gautier Paulin aan de start kwam. De Grand Prix of Flanders werd verreden zonder publiek.

Paulin had al eerder succes genoten op het Belgische circuit en het werd al snel duidelijk waarom. Nadat hij in de tijdtraining een vierde tijd neer had weten te zetten, pakte hij in de eerste manche een hele goede start en werkte zich in de beginfase van de manche vanaf een derde plaats op naar de koppositie. Gedurende de wedstrijd bouwde hij een voorsprong op van zo’n tien seconden en zette de eerste manche naar zijn hand. Voor Monster Energy Yamaha Factory MXGP was dit de derde manchezege van het seizoen.

In de tweede manche zat hij er minder goed bij met de start en kwam op een zesde plaats uit de eerste ronde. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een vijfde plaats. Met deze resultaten werd hij tweede in de daguitslag en pakte hiermee na meer dan een jaar weer een podiumplaats. Met dit resultaat maakte hij punten goed op de rijders voor hem in het kampioenschap en staat nu nog 23 punten achter op de zesde man in het kampioenschap.

 Seewer kwam in de eerste ronde van de eerste manche ten val en had veel werk te doen om naar voren te komen. Hij vocht zich terug naar een vijfde plaats totdat een raar probleem met zijn holeshot device hem kostbare tijd koste. Toch wist hij er nog een achtste plaats uit te halen en hield hiermee de schade beperkt. In de tweede manche ging het beter. Hij startte in de top drie en wist als derde over de finish te komen ondanks dat hij in de slotfase nog even ten val was gekomen. In het dagklassement eindigde hij op een vijfde plaats en staat nu op een gedeelde derde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Tonus keerde in Lommel terug in de competitie en herinnerde iedereen er aan hoeveel gevoel hij voor een motor heeft want in de eerste manche deed hij lang goed mee in de top vijf. Hij eindigde uiteindelijk als zevende en dit was een geweldig goed resultaat gezien het feit dat het een zware zandbaan is en hij een tekort aan training op de motor heeft door zijn blessures. In de tweede manche werd hij vijftiende en hiermee werd hij tiende in de daguitslag. Dit is een briljante basis om in de komende wedstrijden mee verder te bouwen. Ondanks dat hij drie wedstrijden heeft gemist, staat Tonus achttiende in de tussenstand van het wereldkampioenschap.