Van Laar Suspension
SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
BCS Racing
Ozzo Racing
MX Shop 4 You
HMX Parts
MX Stage Alain Roels

Romain Febvre vierde in België

Romain Febvre van het Monster Energy Kawasaki Racing Team behaalde een zwaarbevochten vierde plaats algemeen in de dertiende ronde van het FIM World MXGP Motocross Championship in Lommel, België.

Romain Febvre vierde in België

Een incident halverwege de openingsronde maakte een top-vier-start voor de Fransman in de eerste manche teniet, maar hij reageerde resoluut om al tegen het einde van de eerste volledige ronde van de zeventiende naar de dertiende door te gaan. Hij schoof elke ronde een positie op totdat hij de achtste plaats bereikte. Het was een lange achtervolging in om de andere mannen in het klassement te pakken te krijgen, maar toonde bewonderenswaardige vastberadenheid aan om nog twee passes te geven in de laatste twee ronden om op een ruige zesde te eindigen. Hij kwam op een vijfde plaats door in de openingsronde van de tweede manche en vond hij opnieuw een solide ritme om de rijders voor hem te achtervolgen voordat hij de tweede plaats twee ronden voor het einde overnam. Uiteindelijk kwam hij 1 punt tekort voor het podium en moet hij nu tevreden zijn met een vierde plaats. Hij is nu wel naar een vijfde plaats in het puntenklassement gestegen, ondanks het missen van de eerste twee rondes van de serie.

 


Clement Desalle, die eerder deze week had aangekondigd dat hij van plan was om aan het einde van het seizoen te stoppen met racen, toonde zijn voortdurende toewijding aan het team toen hij zich twee keer een weg baant door het peloton nadat incidenten in de eerste ronde met andere rijders hem aanvankelijk twintig hadden opgeleverd. Hij sneed zich een weg door naar de elfde plaats bij de geblokte vlag in de eerste manche en dertiende in de tweede manche voor de twaalfde overall op de dag en werd hij beloond met een sterke consolidatie van zijn achtste plaats in het klassement.

Romain Febvre: “Het was een goede GP met een mooie tweede manche! Mijn start was goed en zoals altijd was er verwarring in de eerste bocht, maar ik kwam er doorheen en reed een goede openingsronde. Ik vond een goed ritme en kwam terug op de tweede plaats. Daar was ik erg blij mee! De eerste manche was niet zo best. Ik was vierde bij de start maar tijdens de eerste ronde maakte ik een fout in een bocht en crashte, dat is nooit goed want iedereen is zo dicht bij elkaar tijdens de eerste ronden van een race en je verliest veel plaatsen. Ik werd zeventiende en kwam terug tot zesde, wat niet zo erg is, maar dat kostte me het podium. Ik was blij met mijn snelheid en mijn fysieke conditie. De baan was moeilijk maar ik had er een goed gevoel bij en over het algemeen was het een goede dag. Nu is mijn doel om hier in Lommel een GP te winnen. Ik heb nog twee kansen op woensdag en zondag! "

Clement Desalle: “Het was een frustrerende dag voor mij. Ik verwachtte meer plezier op de baan hier in Lommel en wilde betere resultaten in mijn nationale GP. Bij de start van de eerste race crashte een rijder voor me en ik kon nergens heen. Ik crashte ook en kwam toen terug naar de elfde, wat niet zo erg was. Ik was betrokken bij een andere crash bij de start van de tweede race. Ik kwam als dertiende terug, maar de baan werd erg ruig. Laten we hopen dat de volgende twee GP’s hier beter voor mij zullen zijn! "

De ploeg blijft nog een week in België om op woensdag en volgende week zondag in Lommel nog twee ronden van het wereldkampioenschap te rijden.

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
JH MX Service
Overveld Parts
Bakens Yamaha