Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
BCS Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
Ozzo Racing

Teleurstellende MXGP of Flanders voor Calvin Vlaanderen

Na de MXGP van Spanje keek Gebben van Venrooy Racing uit naar de eerste van drie Grand Prix wedstrijden op het circuit van Lommel.

Teleurstellende MXGP of Flanders voor Calvin Vlaanderen

Het zware zandcircuit met diepe knippen en lange sporen was een echte uitdaging voor de rijders. Dit zijn omstandigheden die Calvin mooi vindt en hij wilde dan ook zeker laten zien wat hij waard was.
 
De kwalificatie verliep goed voor Vlaanderen, die met een zevende tijd een goede startplaats afdwong voor in de manches. De eerste manche kon echter niet veel slechter beginnen als dat het nu deed. Vlaanderen raakte betrokken bij een valpartij bij de start en moest hierdoor noodgedwongen de wedstrijd verlaten. Bij de valpartij had hij een harde klap op zijn knie gehad maar de MXGP rookie was vastbesloten om in de tweede manche zijn revanche te nemen.
 
In de tweede manche pakte hij geen ideale start maar ditmaal kwam hij zonder problemen door de eerste bocht en dat was een flinke verbetering ten opzichte van de eerste manche. Aan het einde van de eerste ronde reed hij op een dertiende plaats maar begon aan een opmars. Door rijders als Walsh, Bobryshev en Tixier te passeren wist hij de manche af te sluiten op een negende plaats. Vlaanderen wil meer en verwacht van zichzelf betere resultaten maar in deze omstandigheden was dit resultaat op deze zware baan een goede uitslag.
 
Het team gaat zich nu voorbereiden op de volgende Grand Prix in Lommel, welke aanstaande woensdag verreden zal worden.
 
Commentaar Calvin Vlaanderen (14e in het dagklassement): ‘’Ik ben niet tevreden over vandaag. Ik had er hoge verwachtingen van maar heb het niet waar kunnen maken. De valpartij bij de start van de eerste manche hielp hier niet bij maar ook het rijden in de tweede manche was niet goed. Ik ga me nu herpakken en hoop op beter op woensdag.’’
 
Fotocredits - Eric Laurijssen

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
De Brug Personeel
JH MX Service
Bakens Yamaha
Borduurstudio AN
Ovaa Motors