SJ Racing
4 Stroke
HK Suspension
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
HMX Parts
TvH Motorsport
BCS Racing
Eilers MX Racing
MX Shop 4 You

Thomas Kjer Olsen vijfde in Grand Prix MX2 of Flanders

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is in de dertiende wedstrijd van het wereldkampioenschap MX2 in het Belgische Lommel op een vijfde plaats geƫindigd.

Thomas Kjer Olsen vijfde in Grand Prix MX2 of Flanders

 Olsen eindigde in de eerste manche op een vijfde plaats maar streed in de tweede manche de hele wedstrijd om de derde plaats en werd vierde. Jed Beaton reed twee constante manches en wist zevende te worden in de daguitslag.
 
Na vier achtereenvolgende podiumplaatsen arriveerde Thomas Kjer Olsen met vertrouwen in Lommel. Ondanks dat hij bekend is met het circuit vocht hij in de eerste manche met zichzelf om een goed ritme te krijgen. Lang reed hij op een vierde plaats maar met nog drie ronden te gaan verloor hij een positie en werd vijfde.
 
In de tweede manche had hij een beter ritme in handen en reed in de eerste helft van de wedstrijd op een derde plaats. Toen werd hij gepasseerd maar hij bleef de derde man onder druk houden maar kon hem niet meer terug pakken waardoor hij als vierde afgevlagd werd. Olsen werd vijfde in het dagklassement maar is optimistisch om het in de komende twee Grand Prix’s beter te doen.
 
Jed Beaton had het goed naar zijn zin in de Grand Prix of Flanders. In de eerste manche pakte hij geen goede start en kon maar net binnen de top tien aan de wedstrijd beginnen. In het begin van de wedstrijd bleef hij op deze positie maar na twintig minuten vond hij zijn ritme en wist hij nog verschillende rijders te passeren, om uiteindelijk op een zevende plaats over de finish te komen.

 


 
In de tweede manche werkte hij een gecontroleerde wedstrijd af en wist opnieuw op een zevende plaats over de finish te komen. Wetende dat het circuit er verraderlijk in lag en dat er nog twee Grand Prix’s verreden gaan worden op deze baan, nam Jed geen onnodige risico’s en was tevreden met een zevende plaats in het dagklassement.
 
Aanstaande dinsdag komt Kay de Wolf in actie op het circuit van Lommel in de laatste wedstrijd om het EMX250 Kampioenschap, een dag later is het de beurt aan Olsen en Beaton in de veertiende ronde van het wereldkampioenschap MX2.
 
Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’De baan was heel zwaar vandaag. Ik train hier vaak maar dit is niet vergelijkbaar met nu. Het is hetzelfde voor iedereen en ik denk dat het voor een betere wedstrijd heeft gezorgd omdat je nu echt nauwkeurig moest rijden en over je lijnen na moest denken. Ik heb een goed gevoel voor de komende twee wedstrijden en ik ben positief om betere resultaten te behalen. Uiteraard zal de baan moeilijk en zwaar worden maar ik voel me goed over het rijden in de tweede manche. Ik was in staat om met de motor te spelen en heb plezier gehad.’’
 
Commentaar Jed Beaton: ‘’Het was niet de meest geweldige dag voor mij maar we hebben hier nog twee wedstrijden waardoor het een constant begin is van de week. In beide manches nam ik geen goede start en dat hielp mij niet maar op woensdag zullen we beter zijn. In de eerste manche duurde het lang voordat ik het juiste ritme gevonden had maar na twintig minuten vond ik het ritme en voelde het goed. Ik was wel te laat om nog veel plaatsen op te schuiven. In de tweede manche voelde ik me gelijk beter op de baan en heb ik een slimme wedstrijd gereden. Ik weet wat ik kan verwachten voor de komende twee wedstrijden en ik zal me dan ook goed voorbereiden voor de wedstrijd op woensdag!’’
 
Daguitslag Grand Prix MX2 Lommel:
1 Tom Vialle 44 Pnt
2 Jago Geerts 43 Pnt
3 Ben Watson 41 Pnt
4 Maxime Renaux 35 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 34 Pnt
7 Jed Beaton 28 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Tom Vialle 569 Pnt
2 Jago Geerts 516 Pnt
3 Maxime Renaux 407 Pnt
4 Jed Beaton 407 Pnt
5 Thomas Kjer Olsen 381 Pnt

Photocredits: Bavo


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Ovaa Motors
JH MX Service
Borduurstudio AN
Overveld Parts
Kellerman Quadschool