BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
HMX Parts
MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
BCS Racing

Tim Edberg maakt het beste van moeilijke dag in Lommel

Tim Edberg van Riley Racing heeft tijdens de voorlaatste wedstrijd van het EMX250 Kampioenschap in Lommel het beste van een moeilijke dag gemaakt.

Tim Edberg maakt het beste van moeilijke dag in Lommel

Edberg kwam in de eerste manche in de top vijf rijdend ongelukkig ten val waarbij zijn stopknop defect raakte en hij noodgedwongen de wedstrijd moest verlaten. In de tweede manche was hij belust op revanche en reed hij opnieuw in de top vijf totdat hij meerdere keren in de fout ging en uiteindelijk tiende werd.

De wedstrijd in Lommel staat bekend als de meest zware op de kalender. Tim keek al dagen uit naar deze wedstrijd en begon gedreven aan de training. Met een goed gevoel ging hij rond over het circuit en zette in de tijdtraining een aantal keren aan om een scherpe tijd op de klok te zetten. Na verschillende pogingen, sloot hij de training af op een negende tijd en begon aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte hij een goede start en kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Hij had een goed ritme in handen totdat hij op een dubbelsprong naast de baan sprong en hard ten val kwam. Edberg pakte snel zijn motor op maar bij het proberen te starten van de motor constateerde hij dat de startknop kapot was gegaan, waardoor hij de motor niet meer aankreeg en hij noodgedwongen terug moest keren naar het rennerskwartier.

Belust op revanche ging hij in de tweede manche van start. Hij kende een goede beginfase waarin hij zich op werkte naar een vijfde plaats. Ook in deze manche zorgden valpartijen ervoor dat hij niet het resultaat haalde waar hij met zijn snelheid kans op had gemaakt. Hij werd teruggeslagen naar een dertiende plaats maar hij herstelde zich goed en wist er uiteindelijk nog een tiende plaats uit te halen.

Omdat Tim in de eerste manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een zestiende plaats. In de tussenstand om het EMX250 Kampioenschap bezet hij na de wedstrijd in Lommel de zesde plaats. Aanstaande dinsdag staat de laatste wedstrijd van het kampioenschap op het programma, eveneens in Lommel.


Daguitslag EMX250 Lommel:

1 Thibault Benistant 50 Pnt

2 Mattia Guadagnini 44 Pnt

3 Hakon Fredriksen 38 Pnt

4 Kay de Wolf 36 Pnt

5 Jorgen Matthias Talviku 34 Pnt

16 Tim Edberg 11 Pnt

 
Tussenstand EMX250 Kampioenschap:

1 Thibault Benistant 376 Pnt

2 Mattia Guadagnini 352 Pnt

3 Kay de Wolf 272 Pnt

4 Hakon Fredriksen 253 Pnt

5 Jorgen Matthias Talviku 235 Pnt

6 Tim Edberg 212 Pnt

 

Fotocredit: szabadfi.eva


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
JH MX Service
Overveld Parts
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Borduurstudio AN