BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Carpus
HMX Parts
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot

Team Mulders Motoren brengt ONK seizoen tot een goed einde in Westerbork

Team Mulders Motoren heeft de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Westerbork tot een goed einde weten te brengen.

Team Mulders Motoren brengt ONK seizoen tot een goed einde in Westerbork

Marcel Conijn streed in de eerste en enige manche om de overwinning maar door twee valpartijen moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Rob Windt begon in de 500 klasse sterk aan de manche en kon in de beginfase de kopmannen goed volgen. Omdat zijn motor erg begon te stinken in de loodzware omstandigheden besloot hij om iets gas terug te nemen en sloot de manche af als zevende!

In de training lag het circuit er nat en modderig bij. Marcel begon met veel vertrouwen en motivatie aan de dag en had meteen een goed gevoel op de baan. ‘’In hoeverre dit mogelijk was, kon ik goed rond komen op de baan. In de tijdtraining heb ik twee ronden aangezet en wist hiermee de tweede tijd te pakken,’’ vertelt Marcel.

In de eerste manche pakte Marcel een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde stootte hij door naar een tweede plaats en iets later in de manche wist hij ook de koppositie te pakken. ‘’Het rijden voelde goed aan en ik zat lekker in mijn ritme maar helaas kwam ik even ten val waardoor ik terugviel naar een tweede plaats. Later in de manche wist ik de koppositie weer terug te pakken maar door een aanrijding met een achterblijver vielen we samen waardoor ik in de eerste manche op een tweede plaats over de finish kwam.’’

Door het slechte weer ging de tweede manche niet door waardoor de strijd van Marcel om de Nederlandse titel ook gelijk ten einde was en hij nu derde is geworden.

 Ook Rob had het in de training moeilijk om een goede tijd op de klok te zetten. Toch slaagde hij erin om er een snelle ronde uit te persen en sloot de training af als derde. In de eerste manche was het circuit er niet beter op geworden en lag er moeilijk bij met veel lange sporen. ‘’Bij de start was ik snel over het hek maar kwam na een aantal meter in de zware modder terecht waarbij ik het vermogen op mijn KTM SX-F350 verloor. In de eerste paar ronden reed ik met de kopmannen mee maar na vier ronden begon de motor erg te stinken waardoor ik heb besloten om het tempo iets te laten zakken en zo de motor te sparen. Dit koste mij een aantal plaatsen waardoor ik als zevende over de finish kwam,’’ vertelt Rob.

Omdat ook zijn tweede manche niet door ging, was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag!

Daguitslag ONK 250 Westerbork:
1 Youri van’t Ende
2 Marcel Conijn
3 Kjeld Stuurman
4 Nick Leerkes
5 Jens Walvoort

Daguitslag ONK 500 Westerbork:
1 Kay Ebben
2 Lars Griekspoor
3 Freek van der Vlist
4 Rene de Jong
5 Wesley Schepers
7 Rob Windt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Overveld Parts
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete