HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Carpus
BCS Racing
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Verrassende manchezege voor Mike van Grinsven in ONK Quads in Berghem

Mike van Grinsven van het CRQF Quad team heeft zeer verrassend de eerste manche van het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Berghem weten te winnen.

Verrassende manchezege voor Mike van Grinsven in ONK Quads in Berghem

Van Grinsven had vanwege hielspoor aan beide voeten tien maanden niet meer gereden, maar liet zien het nog niet verleerd te zijn. Vanwege wat irritaties aan zijn enkel besloot hij om in de tweede manche niet van start te gaan.
 
Op dinsdag voor de wedstrijd kreeg Mike van de dokter te horen dat hij weer langzaam mocht beginnen waardoor hij zich nog snel had aangemeld voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Het hielspoor onder beide voeten is zo goed als weg maar omdat hij een aantal maanden niet fatsoenlijk en nauwelijks heeft kunnen lopen, zijn de pezen en spieren in de enkels heel zwak geworden. Het herstel hiervan kan nog wel zo’n zes maanden in beslag nemen. ‘’In de week voor de wedstrijd heb ik stiekem mijn crosslaarzen aangedaan en daardoor dacht ik meer steun te hebben. Op vrijdag heb ik dan pas echt besloten om in ieder geval rustig wat ronden te rijden in de training. Na bijna tien maanden niet gereden te hebben, stapte ik voorzichtig weer op. De pijn en voorzichtigheid was zeer aanwezig en het circuit van Berghem werd al snel zwaarder. In de laatste ronde wist ik nog een zesde tijd op de klok te zetten maar daarna begon toch de twijfel of ik in de eerste manche moest starten,’’ vertelt Mike.
 
Achteraf bleek Mike de juiste beslissing te hebben genomen want hij nam kopstart en reed lekker zijn ronden. Wel kreeg hij veel druk van de tweede man, wat Mike opdat moment niets uit maakte. Helaas werd de wedstrijd na iets meer dan tien minuten afgevlagd door een ongeval en werd niet meer opnieuw gereden. Dit betekende dat Mike de manchezege pakte.
 
‘’Voor de tweede manche hebben we besloten niet van start te gaan omdat ik wat irritaties in mijn enkel had en we niet wisten hoe mijn lichaam hierop ging reageren. Ook is het momenteel nog niet zeker of ik aankomende zondag zal starten in de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap in Oss.’’

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Ovaa Motors
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Overveld Parts
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Bakens Yamaha