4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
Carpus
HMX Parts
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
TvH Motorsport
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels

Yourick den Hollander pakt top tien plaats in het ONK 125 in Halle

Yourick den Hollander heeft in de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap 125cc in Halle een top tien plaats weten te behalen. In de eerste manche kwam hij na een matige start goed terug naar voren en werd negende.

Yourick den Hollander pakt top tien plaats in het ONK 125 in Halle

In de tweede manche strandde hij net buiten de top tien en werd twaalfde.

Yourick begon op zaterdag aan de dag met een twaalfde tijd in de tijdtraining. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start maar met goede rondetijden vocht hij zich terug naar voren en wist op een nette negende plaats over de finish te komen. Yourick hoopte op een betere start maar ook ditmaal kwam hij niet goed weg waardoor hij aan een inhaalrace moest beginnen. Alles gevend wist hij er in deze manche een twaalfde plaats uit te halen.

Op zondag kwam Yourick aan de start in de superklasse bij de UMX-wedstrijd in Halle. De tijdtraining verliep goed en na verschillende snelle ronden kwam hij uit op een vijftiende tijd. In de eerste manche zat hij er tussen de 250 en 450 motoren redelijk goed bij na de start. Hij wist zich op te werken naar voren totdat hij een klein foutje maakte waardoor hij uiteindelijk vijfde werd in de 125cc klasse. In de tweede manche ging het nog beter en reed hij aan de leiding van de 125cc klasse totdat hij af te rekenen kreeg met een mechanisch probleem en de wedstrijd moest verlaten.

Robin van Oldeniel zette een negende tijd neer in de tijdtraining van de UMX-wedstrijd in Halle en verzekerde zich hiermee van een goede startplaats in de beide manches. Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte, kwam hij de eerste meters slecht weg maar omdat hij aan de buitenzijde stond, kon hij er in de eerste bocht om heen rijden en kwam zo aan de binnenzijde bij de tweede bocht aan. Op een achtste plaats begon hij aan de wedstrijd en werkte zich in de beginfase op naar een vijfde plaats. Met een constant tempo stootte hij door naar een vierde plaats en ging in de aanval op de derde man. Uiteindelijk kwam hij net iets tekort om ook deze nog te passeren en werd op een vierde plaats afgevlagd. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij rond de zesde plaats aan de wedstrijd beginnen. Op het verraderlijke circuit ging het rijden goed en wist na een zwaar bevochten wedstrijd op een zesde plaats over de finish te komen. Een zesde plaats was ook zijn positie in het dagklassement.

 Sven Gerrits kwam op beide dagen in actie op het circuit van Halle. Op zaterdag reed hij hier de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 125cc. In de tijdtraining lukte het Sven niet om een perfecte ronde neer te zetten waardoor hij uitkwam op een achtentwintigste tijd. Nadat hij in de eerste manche geen goede start had genomen, wist hij tijdens de eerste ronde al verschillende plaatsen winst te boeken. Met een goed tempo zette hij zijn opmars gedurende de wedstrijd verder. Met nog een aantal ronden te gaan begon de vermoeidheid op te komen en moest hij het tempo iets laten zakken waardoor hij een paar plaatsen verloor en vierentwintigste werd.

 Ook in de tweede manche kwam Sven niet lekker weg bij de start. Ditmaal kwam hij minder goed in zijn ritme en verloor hij de aansluiting met de groep voor hem waardoor hij genoegen moest nemen met een achtentwintigste plaats. Met deze resultaten werd hij zevenentwintigste in de daguitslag.

Op zondag kwam hij aan de start in de UMX-wedstrijd in Halle. In de tijdtraining ging het nog niet lekker waardoor hij ondanks verwoede pogingen niet verder kwam dan een negenentwintigste tijd. In de eerste manche kon hij na niet zo’n goede start een lekker ritme pakken maar later in de manche moest hij het tempo iets laten zakken en werd op een dertigste plaats afgevlagd. In de tweede manche kende hij een goede eerste ronde en wist de hele wedstrijd een goed tempo vast te houden waardoor hij op een nette vijfentwintigste werd afgevlagd. Met een 29-25 in de manches eindigde hij op een zevenentwintigste plaats in het dagklassement.

Ook Jordi Tuitert kwam op zondag aan de start in de UMX-wedstrijd in Halle. Voor Jordi was het de eerste keer dat hij op de crossbaan van Halle reed. In de eerste manche werd hij negentiende en in de tweede manche legde hij beslag op een zestiende plaats waarmee hij in het dagklassement vijftiende werd. Jordi heeft twee constante manches gereden en gaat nu hard werken om zijn snelheid omhoog te krijgen bij het aanrijden van de schansen. Stap voor stap bouwen we verder.

 Gerwin Tuitert kwam niet fit aan de start op zondag. Op donderdag was het hem in zijn rug geschoten maar wilde het toch proberen in Halle. Omdat hij in de training best veel last had van zijn rug kwam hij niet verder dan een eenentwintigste tijd. In de eerste manche pakte hij een matige start en begon rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd. Omdat hij te verkrampt reed, kon hij dit niet vasthouden en zakte terug naar een vijfentwintigste plaats. Omdat zijn rug voor teveel problemen zorgde in de eerste manche, besloot hij om in de tweede manche niet van start gegaan.

 


Aankomende zaterdag zal het GT Husqvarna team starten in het Open Nederlands Kampioenschap in Oss.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
JH MX Service
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ovaa Motors