BZS Racing Parts
HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
MX Shop 4 You
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Carpus
BCS Racing
Gremmer Constructie
TvH Motorsport

Ricardo Phoelich komt dicht bij het podium in eerste ONK Quads in Berghem

Ricardo Phoelich heeft op een haar na het podium gemist in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Quads in Berghem.

Ricardo Phoelich komt dicht bij het podium in eerste ONK Quads in Berghem

In de eerste manche kwam hij sterk voor de dag en wist als derde over de finish te komen. In de tweede manche moest hij na een slechte start een inhaalrace rijden maar vocht zich nog helemaal terug naar een zesde plaats. Met deze resultaten werd hij vierde in de daguitslag.

Het beloofde een zware dag te worden want het circuit van Berghem werd al snel zwaarder en aangezien de meeste rijders al maanden geen wedstrijden meer hadden gereden in verband met het corona virus, was het afwachten hoe het zou gaan. In de tijdtraining zette Ricardo verschillende snelle ronden op de klok en wist de sessie af te sluiten op een vijfde tijd, wat voldoende was voor een goede startplaats en waar Ricardo tevreden mee was.

In de eerste manche pakte Ricardo een goede start en nam gelijk de derde plaats in de wedstrijd in. Hij vond de aansluiting met de twee leiders maar helaas werd de wedstrijd na twaalf minuten stil gelegd door een valpartij waardoor de laatste doorkomst tevens de uitslag was van de eerste manche.

De start van de tweede manche mislukte want Ricardo kwam slecht weg en dook pas in de achterhoede de eerste bocht in. Hij begon aan een inhaalrace en wist tijdens de wedstrijd de ene na de andere rijder te passeren. Zijn vechtlust werd uiteindelijk beloont met een zesde plaats.

In het dagklassement miste Ricardo het podium op 1 punt en werd nu vierde. Aankomende zondag staat de volgende wedstrijd op het programma op het mooie circuit van Oss.

Daguitslag ONK Quads Berghem:
1 Joe Maessen 44 Pnt
2 Job Smits 43 Pnt
3 Rick Haverdil 36 Pnt
4 Ricardo Phoelich 35 Pnt
5 Johan Gommans 33 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Ovaa Motors
Overveld Parts