BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
BCS Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
Gremmer Constructie
MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot

Jeremy Seewer vierde in Faenza 3

Monster Energy Yamaha Factory MXGP kwam op zondag voor de laatste keer in actie op het circuit van Faenza in Italiƫ. De derde wedstrijd van de Italiaanse triple header werd onder de hete zon verreden onder toeziend oog van een gelimiteerd aantal fans.

Jeremy Seewer vierde in Faenza 3

Nadat de eerste twee wedstrijden in Faenza zeer positief waren verlopen, zat het Yamaha team in de juiste flow en de Grand Prix van Emilia Romagna was een volgende stap in de goede richting.

Jeremy Seewer zette zijn goede vorm verder en wist in de tijdtraining een goede tweede tijd neer te zetten. Dit was ook zijn positie toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte. Seewer was duidelijk de snelste rijder op de baan en probeerde alles wat hij kon om de kopman te passeren. Bij een inhaalmanoeuvre in de slotfase van de manche kwam hij ten val en verloor de tweede plaats. Wel wist hij met een derde plaats belangrijke punten voor het kampioenschap te scoren. Seewer zette gedurende de wedstrijd de snelste tijd op de klok en liet hiermee zien hoe snel hij was.

Ook in de tweede manche was hij sterk maar het koste hem in de beginfase een aantal ronden voordat hij aan kwam op een vierde plaats. Dit was de positie die hij vast wist te houden tot aan de finishvlag. Met een 3-4 in de manches eindigde hij op een vierde plaats in het dagklassement en kwam hiermee twee punten tekort om op het podium plaats te mogen nemen. Seewer pakte belangrijke punten en staat nu vierde in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP, slechts acht punten achter de derde man in het kampioenschap. Na acht wedstrijden staat hij slechts 30 punten achter op de leider in het kampioenschap.

Gautier Paulin kende pech dat hij niet in de top vijf finishte. Hij pakte een hele goede start in de eerste manche en reed in de kopgroep. Door een valpartij verloor hij kostbare tijd maar hij gaf niet op en wist er nog een elfde plaats uit te halen. In de tweede manche werd hij negende en deze resultaten bezorgden hem in het dagklassement een elfde plaats. Na de triple header in Faenza staat Paulin op een achtste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. De derde rijder van het Monster Energy Yamaha Factory MXGP team, Arnaud Tonus, kwam vanwege een enkelblessure niet aan de start.

 


In de komende twee weken zal het team zich gaan voorbereiden op de volgende triple header, welke verreden gaat worden op het zanderige zandcircuit van Mantova.

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’In de eerste manche pakte ik een goede start. Ik had een spannend duel met Antonio Cairoli maar gelukkig kwamen we niet ten val. Ik volgde Jorge Prado de hele manche maar slaagde er niet in om hem te passeren. Ik gaf alles wat ik had maar verloor hierdoor mijn energie. Omdat ik op de limiet aan het rijden was, kwam ik ten val. Ik maakte niet echt een fout maar dit kan gebeuren in motorcross. Toch wist ik nog derde te worden. In de tweede manche zat ik opnieuw achter Prado en ditmaal wist ik hem wel te passeren maar wel had ik hierbij kostbare tijd verloren. Om eerlijk te zijn voelde ik mezelf een beetje op omdat ik in de eerste manche veel energie had verbruikt. Het is jammer dat ik het podium heb gemist maar ik heb belangrijke punten gepakt voor het kampioenschap. Ik heb geen blessures opgelopen en dat is positief. Ik ga nu herstellen en blijf hard werken voor de rest van het kampioenschap.’’

Commentaar Gautier Paulin: ‘’In de eerste manche wilde ik een achterblijver inhalen waardoor ik een andere lijn pakte. De grond was daar heel hard waardoor het voorwiel weg gleed en ik ten val kwam. Ik verloor veel tijd en was er teleurgesteld over. Vorige week zondag kwam ik hard ten val en heb hierbij veel energie verloren. Ik voelde dit in de tweede manche. Ik heb flink aangezet maar ik miste de energie. Ik ga nu herstellen en bekijken of mijn gezondheid in orde is zodat ik in Mantova volledig fit ben. Ik ben teleurgesteld over deze drie wedstrijden hier in Faenza. De eerste was ok want toen kon je de echte Gautier zien rijden maar ik had de zware valpartij en ik ben daar niet goed van hersteld. Ik ben er klaar voor om nu te gaan herstellen en weer aan het werk te gaan zodat ik in Mantova weer 100 procent fit ben.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
VdLaarRacing
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Ovaa Motors