BZS Racing Parts
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing
4 Stroke

Advertenties

BCS Racing
MX Stage Alain Roels
MX Shop 4 You
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
TvH Motorsport
HMX Parts
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Carpus

Nikita Kucherov gaat strijd aan met Everts en Soulimani om de winst in Arnhem

Nikita Kucherov van het Pro Grip MX United team heeft zondag in de internationale wedstrijd in Arnhem met Liam Everts en Saad Soulimani gestreden voor de eindzege.

Nikita Kucherov gaat strijd aan met Everts en Soulimani om de winst in Arnhem

In de eerste manche stond hij de hele wedstrijd flink onder druk maar hield het hoofd koel en won de wedstrijd. Ook in de tweede manche was hij weer in strijd om de winst maar toen verloor hij net het gevecht en werd tweede, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

De 125cc klasse was de eerste klasse die het circuit op ging om te trainen. Hierdoor was de baan nog helemaal vlak en lag de snelheid bijzonder hoog. Nikita had het juiste ritme nog niet gevonden en kwam niet verder dan een zeventiende tijd.

Op het brede startveld van Arnhem, had Nikita nog steeds een goede startplaats, en wist op zijn door Ton van Grinsven geprepareerde R2R KTM kopstart te pakken in de eerste manche. Ditmaal had hij het goede ritme gelijk gevonden en zette een hoog tempo in. Het was spannend want hij stond de hele wedstrijd flink onder druk van Saad Soulimani en Liam Everts. Nikita bleef geconcentreerd rijden en deed zijn eigen ding. Dit leverde hem de winst op in de eerste manche.

Ook in de tweede manche pakte hij een hele goede start en reed in de beginfase aan de leiding. Toen werd hij gepasseerd door Soulimani maar Nikita gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht terug. Dit zorgde ervoor dat hij net na het midden van de wedstrijd opnieuw de koppositie in handen kreeg. Ondanks dat het rijden lekker ging was het net niet voldoende om de manche te winnen want met nog drie ronden te gaan, kwam Everts erlangs waardoor Nikita genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Met een 1-2 in de manches eindigde Nikita op een tweede plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal hij starten tijdens de internationale wedstrijd in Axel.

Daguitslag 125 in Axel:
1 Liam Everts 47 Int
2 Nikita Kucherov 47 Pnt
3 Saad Soulimani 38 Pnt
4 David Braceras 35 Pnt
5 Kay Karssemakers 34 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
JH MX Service
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
De Brug Personeel