HK Suspension
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
BCS Racing
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing

Nick Leerkes pakt de draad weer op in int.wedstrijd in Arnhem

Nick Leerkes van Lakerveld Racing heeft na de corona pauze weer zijn eerste wedstrijd gereden. Hij deed dit tijdens de internationale wedstrijd in Arnhem.

Nick Leerkes pakt de draad weer op in int.wedstrijd in Arnhem

Hier stond een zeer sterk deelnemersveld, vol met Grand Prix en EMX250-rijders, aan de start.

In de eerste manche pakte Nick een goede start maar omdat hij in de eerste bocht niet goed uit kwam, moest hij van buiten de top twintig aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo kwam hij terug naar voren en reed zich na vijftien minuten de top twintig binnen. Hij dichtte het gat tot aan een groepje rijders voor hem maar net toen hij de aanval inzette, kwam hij in het heetst van de strijd met de rijder voor hem in aanraking en kwam hard ten val. Vanwege pijn in zijn hoofd en schouder moest hij nadat hij het nog twee ronden geprobeerd had, de wedstrijd verlaten.

Ondanks dat hij nog last had van zijn valpartij in de eerste manche, wilde hij toch proberen te rijden in de tweede manche. Hij pakte een goede start en kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Dit wist hij in de eerste vijftien minuten goed vast te houden maar daarna begon de valpartij van de eerste manche hem parten te spelen. Nick moest het tempo laten zakken en viel terug naar een negentiende plaats, waarop hij uiteindelijk ook is geëindigd.

Normaal gesproken zal Leerkes aankomende zondag van start gaan in de volgende internationale wedstrijd in Axel.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
CPJ Techniek