BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke

Advertenties

Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
HMX Parts

Succesvolle Hispana rally 2020 Spanje voor MX Rookie (veteraan) Henk Knuiman

Henk Knuiman jr. heeft afgelopen week deelgenomen aan de Hispana rally te Spanje.

Succesvolle Hispana rally 2020 Spanje voor MX Rookie (veteraan)  Henk Knuiman

Een rally over vijf dagen met als uitvalbasis GUADIX Granada Spanje. Hij deed dit op een 250cc TPI 2-takt motor, omgebouwd met een rally toren van RBC (Rally Bike Centrum) Lochem, 12 ltr Arcerbis tank en voorzien van rally banden met bib-mouse. Door de uitstekende kwaliteit van de Ecomaxx brandstof MX2 liep de motor de gehele rally als een zonnetje. Helaas liet het zonnetje het een beetje afweten deze week en was het de gehele week erg koud tijdens de rally.

Henk had voor deze wedstrijd startnummer 132 en reed in de klasse M2 (tot en met 350 cc) en was bij de veteranen ingedeeld. Na de aan reisdag maandag 2 maart jl. via Eindhoven – Malaga en een bustransfer Malaga – Guadix zijn ze aangekomen in het rally bivak. Daar stond de motor netjes klaar bij het Memo Tours rally team, waar Henk zijn transport en de service had geregeld. Aansluitend administratieve en technische keuringen van de motor die gelukkig allemaal vlotjes verliepen, zodat er in de namiddag nog tijd was voor een testrit (shake down). Alles goed bevonden voor de start op 3 maart.

Op 3 maart van start als 132 ste waar Henk heerlijk ontspannen kon rijden. Hier en daar een navigatiefoutje en het wennen aan het navigeren na ruim twee jaar hier niks aan gedaan te hebben. Het uitgangspunt meedoen is belangrijker dan het winnen was moeilijker dan gedacht. Omdat iedereen veel moeite had met navigeren werd een goede klassering eigenlijk vanzelfsprekend. Eindigend op een 31 ste plaats deze dag is een mooie startpositie voor de volgende dag.

Op 4 maart een hele mooie route met heel veel uitdagingen en een twaalfde positie in het klassement was een feit.

Op 5 maart helaas een tragisch verkeersongeluk van een Spaanse deelnemer na 5 km van de start op de openbare weg, waar op dat moment geen rally plaats vond. Deze dag werd dan ook na 25 km verbinding stilgezet en gecanceld.

Op 6 maart opnieuw van start in een geheel ander gebied. Een geweldig mooie route met alle rally facetten aanwezig. Heerlijk gereden en een negende plaats.

Op 7 maart de laatste dag wat zeker geen rondje om de kerk was, maar gewoon 235 km rally en wederom adembenemende landschappen die de rally tot een mooi geheel bracht. Met de finish bij de kathedraal in het hartje van Guadix.

Een geweldige week bij het Memo Tours rally team die de spulletjes tip top voor elkaar hadden, Gerwin Hendriks die het sleutelwerk mede op zich heeft genomen, super verzorging van Anouk voor het heerlijke eten en drinken. Het team van Wim Motors Academy voor de resterende ondersteuning. Gezellige mede deelnemers van het Memo Tours team, wat gezorgd heeft voor een mooie klassering, plaats 10 overall, plaats 2 in de klasse M2 en winnaar van de veteranen klasse!

De MX Rookies Jeremy en Damien Knuiman hebben zojuist 12 maart te horen gekregen dat alle motorsport evenementen tot en met 31 maart 2020 zijn afgelast. Dit vanwege de maatregelen omtrent het Coronavirus die voor het gehele land gelden. De start van het MX Seizoen dat komend weekend plaats zou vinden is helaas tot nader bericht uitgesteld.


 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Overveld Parts