Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

MX Shop 4 You
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Carpus
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
Eilers MX Racing

Positieve start van seizoen 2020 voor Micha Boy de Waal in Hawkstone Park

Micha Boy de Waal van Jumbo No Fear BT Racing heeft een sterke eerste wedstrijd van het seizoen gereden. De Waal ging van start in de internationale wedstrijd in Hawkstone Park en moest het hier opnemen tegen een groot aantal WK toppers.

Positieve start van seizoen 2020 voor Micha Boy de Waal in Hawkstone Park

Door de hevige regenval was het circuit veranderd in een grote modderpoel en omdat de regen gedurende de dag aanhield werd het steeds slechter. Ondanks dit begon Micha zeer overtuigend aan de dag door in de tijdtraining een zesde tijd op de klok te zetten en hield hiermee verschillende WK rijders achter zich.

 
De eerste manche begon met een hele goede start maar helaas was dit van korte duur. In de verraderlijke omstandigheden kwam hij ten val en viel helemaal terug tot in de achterhoede. Vervolgens begon hij aan een opmars naar voren en wist gedurende de wedstrijd vele plaatsen winst te boeken.
 
In de tweede manche mengde de Waal zich in een gevecht net buiten de top vijf met o.a. Julien Lieber, Harri Kullas en Evgeny Bobryshev. Op het moeilijke circuit hield Micha zich goed staande en wist op een nette achtste plaats over de finish te komen.
 
Ondanks de tegenslag in de eerste manche wist de Waal de dag toch met een tiende plaats af te sluiten. Aankomende zondag zal hij starten in de wintercross in Groesbeek.
 
Daguitslag int.wedstrijd Hawkstone Park:
2 Shaun Simpson 45 Pnt
4 Harri Kullas 33 Pnt
5 Julien Lieber 31 Pnt
 
Fotocredits Huub Munsters

DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
JH MX Service
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Overveld Parts