BZS Racing Parts
4 Stroke
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Eilers MX Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
Carpus
BCS Racing

Top drie plaats voor Beaton, ijzersterk MX2 debuut voor de Wolf

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een positieve start gemaakt in seizoen 2020.

Top drie plaats voor Beaton, ijzersterk MX2 debuut voor de Wolf

Tijdens de internationale wedstrijd in het Britse Hawkstone Park wisten Jed Beaton en Kay de Wolf goede resultaten neer te zetten en eindigden op een vierde en vijfde plaats in de daguitslag.

In de ochtend woede er een hevige storm over het circuit. Daarnaast zorgde hevige regenval ervoor dat de baan bijzonder modderig en nat was in de tijdtraining. Kay de Wolf maakte zijn debuut in de MX2 klasse maar weerde zich kranig en zette een sterke zesde tijd op de klok waarmee hij net een factie sneller was dan Jed die de training als zevende afsloot.

De omstandigheden werden slechter en slechter maar toch werd er gereden. De Wolf pakte in de eerste manche een hele goede start en dook in de kopgroep de eerste bocht in. Het was een overlevingstocht maar dit deed de Wolf heel knap en was lange tijd in strijd verwikkeld in de top drie. Pas in de laatste ronde viel hij buiten de top drie en werd als vierde afgevlagd. Jed zat er niet goed bij met de start en kon slecht in zijn ritme komen. Ook het beperkte zicht speelde hem parten waardoor hij genoegen moest nemen met een zevende plaats.

In de tweede manche zaten beide rijders er goed bij met de start maar al snel was het Jed die de tweede plaats in handen nam. Hij reed een nette wedstrijd en wist deze positie vast te houden tot over de finish. Kay ging even een keer in de fout maar hield de schade beperkt en finishte als zevende.

In het dagklassement misten beide rijders nipt het podium en werden vierde en vijfde. Volgend weekend staat de volgende voorbereidingswedstrijd op het programma in Lacapelle Marival.

Daguitslag internationale wedstrijd Hawkstone Park:

1 Tom Vialle 40 Pnt
2 Mikkel Haarup 40 Pnt
3 René Hofer 37 Pnt
4 Jed Beaton 36 Pnt
5 Kay de Wolf 32 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Ovaa Motors
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
JH MX Service
Overveld Parts
Kellerman Quadschool