HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing
SJ Racing

Advertenties

Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Carpus
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
BCS Racing

GT Husqvarna team maakt positieve start in clubkampioenschap in Arnhem

Het GT Husqvarna team heeft een positieve start gemaakt in het clubkampioenschap in Arnhem.

GT Husqvarna team maakt positieve start in clubkampioenschap in Arnhem

Gerwin Tuitert wist in beide manches in de top vijf te eindigen, Robin van Oldeniel werd beide keren zesde en Maureen Zweers reed twee sterke manches om zowel in de eerste als de tweede manche in de top vijftien van de A klasse te eindigen.

Vanwege een polsblessure en zijn drukke werkzaamheden was het voor Gerwin Tuitert negen weken geleden dat hij met de motor had gereden. De veteranen reed samen met de 500cc klasse waarbij Gerwin in de eerste manche een hele goede start wist te pakken. Op het zware zandcircuit wist hij zich de hele manche goed staande te houden en werd als vijfde afgevlagd. In de tweede manche was zijn start nog beter en ook ditmaal zat hij lekker in zijn ritme. Dit resulteerde in een mooie vierde plaats, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement.

Robin van Oldeniel pakte in de eerste manche een goede start en kon rond de vijfde plaats aan de wedstrijd beginnen. In de tweede ronde had hij de derde plaats in handen maar helaas kreeg hij last van opgepompte armen waardoor hij het tempo moest laten zakken en zesde werd. In de tweede manche zat hij er opnieuw goed bij met de start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Ditmaal had hij geen last van harde onderarmen waardoor het rijden lekker ging. In de slotfase verloor hij een klein beetje zijn ritme en dit resulteerde in een paar fouten. Hierdoor moest hij genoegen nemen met een zesde plaats.

In de training liep de motor van Maureen Zweers nog niet zoals we gewend zijn. Hierdoor slaagde ze er niet in om een goede tijd neer te zetten en strandde als dertigste. In de eerste manche kwam ze niet goed uit de start maar omdat ze tijdens de eerste ronde veel valpartijen kon ontwijken, wist ze al snel vele plaatsen winst te boeken. Het rijden ging goed en ondanks dat ze in de laatste ronde even ten val kwam, eindigde ze van de vijftig rijders op een 22ste positie en werd hiermee vijftiende in de A klasse.

Na een redelijke start in de tweede manche moest ze wederom een aantal keren flink uitwijken door vallende rijders voor haar. Ze werkte een sterke manche af waarin ze als twintigste over de finish kwam waarvan ze als dertiende eindigde van de A klasse.

Op zondag 24 november wordt de volgende clubwedstrijd in Arnhem verreden.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool