4 Stroke
HK Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing
HMX Parts

Calvin Fonvieille op het podium tijdens de Supercross in Zuidbroek

Het van der Vegt Kawasaki team wist afgelopen weekend, tijdens de SX in Zuidbroek, met de Fransman Calvin Fonvieille het podium te behalen.

 Calvin Fonvieille op het podium tijdens de Supercross in Zuidbroek

Het was een Frans sfeertje onder de tent van het team uit Oudleusen. De gehele line up van de Kawasaki dealer bestond uit Fransmannen. In de SX2 waren het Calvin Fonvieille en Adrien Malaval die uitkwamen in de van der Vegt kleuren. In de SX1 was het de welbekende fransman Fabien Izoird. Op de vrijdag voelden alle rijders zichzelf goed tijdens de demo op de supercross baan in Zuidbroek.

Zaterdags
Op de zaterdag verliep alles goed, alle 3 rijders van van der Vegt Motors wisten zich rechtstreeks te plaatsen voor zowel de halve finale als de finale.
In de finale van de SX2 wisten beide rijders een wat mindere start te pakken en moesten een inhaal race rijden. Adrien Malaval begon vanuit het achterveld en wist zich naar een achtste plaats te rijden. Helaas remde hij de motor dood waardoor hij terug viel naar een 12e plaats. Calvin Fonvieille wist buiten de top 5 te starten en kwam al snel naar voren toe. In de laatste ronde probeerde hij nog de aanval in te zetten op de derde man, helaas slaagde hij er niet in om deze te passeren en moest genoegen nemen met een 4e plaats. Voor Fabien Izoird ging de finale wedstrijd ook niet volgens plan, na een wat mindere start wist hij zich terug te vechten naar een zevende plaats. Hij zette de aanval in op de zesde man en passeerde hem. Jammer genoeg werd Izoird de volgende bocht door deze coureur eraf gereden en viel helemaal terug naar de laatste plaats. Toch probeerde Fabien Izoird nog wat goed te maken en kwam uiteindelijk op een 11e plaats over de finish.

Zondags
Zondagochtend kreeg het team van Van Der Vegt Motors het mindere nieuws dat rijder Adrien Malaval niet fit was (Voorhoofdsholte ontsteking) toch wou het hij proberen in de tijdtraining. Ondanks dat hij maar een ronde had gereden wist hij een 5e tijd in de groep neer te zetten. Malaval zijn conditie en fitheid werd er niet beter op en daarom heeft het team besloten om hem niet meer van start te laten gaan om toch verdere blessures te voorkomen. Calvin Fonvieille kwam steeds beter op dreef en wist de snelste tijd neer te zetten in de SX2 klasse. In de series kende Fonvieille wat tegenslag en moest via de last chance naar de finale toe. Calvin mocht als 11e oprijden naar het hek. Hij pakte een zeer goede start vanaf de buitenkant en kwam de eerste ronde als vierde door. Hij wist met nog 4 ronden te gaan de tweede plaats over te nemen. Calvin kon de tweede plaats vasthouden tot het einde van de wedstrijd. Met een vierde en tweede plaats werd Calvin Fonvieille in het weekend klassement totaal keurig tweede. Een zeer goede prestatie voor de jonge Fransman ! In de SX1 klasse wist Fabien Izoird zich te plaatsen voor de finale. Hij mocht als negende oprijden naar het hek. In de finale had Fabien een slechte start en moest vanaf de laatste plaats naar voren rijden. Bijna elke ronde wist hij een plaats goed te maken. Uiteindelijk eindigde Fabien Izoird op een vijfde plaats en met de snelste ronde tijd op zijn naam in de finale.
Het team kijkt terug op een zeer geslaagd en mooi verlopen weekend!!

Foto’s Bart Amsing

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ready 2 Compete
Overveld Parts
Ovaa Motors
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
JH MX Service
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek