HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
BCS Racing
Eilers MX Racing
Carpus
Ozzo Racing
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
HMX Parts

Nick Leerkes en Lakerveld Racing in de top vijf in het ONK 250

Nick Leerkes van Lakerveld Racing heeft in St. Isidorushoeve het Open Nederlands Kampioenschap 250 in de top vijf af weten te sluiten.

Nick Leerkes en Lakerveld Racing in de top vijf in het ONK 250

Nick zat in de tijdtraining niet lekker in zijn ritme en kwam niet verder dan een zesde tijd. Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij als derde aan de wedstrijd kon beginnen. Tijdens de eerste ronde schoof hij door naar een tweede plaats. Nick werkte een sterke wedstrijd af totdat hij op een bult mis schakelde en voorover ging. Na de valpartij kon hij niet meer zijn ritme komen waardoor hij nog twee keer ten val kwam en zesde werd. Met nieuwe motivatie ging hij in de tweede manche van start. Opnieuw zat hij er goed vooraan bij en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij geen ritme had ging het rijden moeizaam. Toen hij werd ingehaald probeerde hij aan te pikken maar dit lukte niet waardoor hij de wedstrijd op zijn eigen tempo uit heeft gereden op een vierde plaats. Ook in het dagklassement eindigde Nick op een vierde plaats en is in de eindstand van het kampioenschap op een vijfde plaats geeindigd.

Nick wil Lakerveld Racing bedanken voor de invalbeurt. Ook een woord van dank naar zijn sponsoren, familie en trainer Edward van den Berk. Zonder hun steun was hij er niet in geslaagd om vijfde te worden in de eindstand.

Voor Rico Lommers was het circuit van St. Isidorushoeve nieuw en daarom verkende hij rustig het circuit. Tegen het einde van de sessie wist hij zijn tijd nog te verbeteren en kwam uit op een veertiende plaats. In de eerste manche kwam hij na een mindere start goed terug naar een negende positie. Vervolgens zette hij de druk op de ketel bij de achtste man maar helaas kwam hij ten val en moest de wedstrijd verlaten. Na de manche twijfelde Rico of hij in de tweede manche nog wel van start moest gaan maar uiteindelijk zette hij toch zijn motor achter het starthek. Hij pakte een super goede start en wist een aantal ronden stand te houden op een vierde plaats. Later begon het moeilijker te gaan en wist hij met veel pijn en moeite zevende te worden. Na vier mooie seizoenen voor Lakerveld Racing zal Rico het team gaan verlaten. Rico is iedereen van Lakerveld Racing zeer dankbaar en in het bijzonder Gerrit en Jolanda.

Hessel Danen reed in St. Isidorushoeve zijn laatste CUP 250 wedstrijd. In de training wist hij gelijk in zijn eerste ronde ondanks een gele vlagsituatie een tweede tijd op de klok te zetten, waarop hij de rest van de training wist blijven te staan. De eerste manche begon met een tegenslag want Hessel reed tegen het starthek aan en moest vanaf een laatste plaats terug naar voren komen. In al zijn haast om tijd en plaatsen winst te boeken schoof hij onderuit en een ronde later kwam hij met zijn voet tussen het achterwiel waarbij hij opnieuw tijd verloor. In het resterende deel van de wedstrijd gaf hij alles en kwam vanaf een dertigste positie terug naar een veertiende plaats.

Gebrand op een beter resultaat ging hij in de tweede manche van start. Ditmaal kon hij op een tweede plaats beginnen en nam tijdens de eerste ronde de koppositie al in handen. Dit wist hij lang vol te houden maar na vier ronden moest hij de koppositie afstaan en viel terug naar een tweede plaats. Met zijn eigen tempo reed hij de manche uit en werd op een nette tweede plaats afgevlagd. Met deze resultaten eindigde hij op een zesde plaats in het dagklassement en dit is ook zijn positie in de eindstand van het kampioenschap. Hessel heeft in zijn eerste jaar in deze klasse een mooie sprong voorwaarts gemaakt en is hier zijn trainer en Lakerveld Racing zeer dankbaar voor.

Mike Bolink kwam aan de start in de No Fear Cup in Oss. Hij reed ditmaal niet op een 2-takt maar op een 450 KTM. De baan was goed te berijden en hierdoor begon Mike enthousiast aan de tijdtraining. Tijdens de sessie zette hij twee keer aan en wist de training als snelste af te sluiten. In de eerste manche reageerde hij bij de start niet snel genoeg en moest vanaf een tiende plaats terug naar voren komen. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op en zocht naar het juiste ritme. Hij kwam terug naar een derde plaats en wist dit vast te houden tot aan de finish. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een vijfde plaats door de eerste bocht. Tijdens de wedstrijd wisselde hij nog een keer met de vierde man maar uiteindelijk kon hij dit gevecht niet in zijn voordeel beslissen en werd vijfde.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Overveld Parts
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
JH MX Service
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool