SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
Ozzo Racing
TvH Motorsport
Carpus
Gremmer Constructie
BCS Racing
MX Stage Alain Roels

Robin van Oldeniel pakt CUP 250 titel in St. Isidorushoeve

Op het circuit van St. Isidorushoeve is Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team Nederlands Kampioen CUP 250 geworden. In de tijdtraining kon Robin nog niet lekker in zijn ritme komen.

Robin van Oldeniel pakt CUP 250 titel in St. Isidorushoeve

Ook was er de hele training een gele vlagsituatie en veranderde het circuit snel waardoor hij niet verder kwam dan een elfde tijd. Gemotiveerd begon hij aan de eerste manche en pakte een goede start. Op een tweede plaats begon hij aan de wedstrijd maar viel in de beginfase terug naar een derde positie. Op het verraderlijke circuit was een foutje zo gemaakt maar Robin reed strak en wist de tweede plaats terug te veroveren en ook op deze positie te finishen.

Ook in de tweede manche pakte hij een goede start en kwam in de top vijf door de eerste bocht. Helaas kon hij niet lang van deze goede uitgangspositie genieten want hij kwam in de eerste ronde ten val en viel terug naar een vierentwintigste plaats. Gedurende de wedstrijd kwam hij goed terug naar voren en wist op een negende plaats over de finish te komen. Dit was voldoende om de Nederlandse titel CUP 250 te pakken.

Yourick den Hollander had het in de tijdtraining van de 85cc klasse moeilijk met het neerzetten van een goede tijd en kwam ondanks verwoede pogingen niet verder dan een twaalfde tijd. Na een mindere start in de eerste manche kwam hij goed terug naar voren en finishte als zevende. Ook in de tweede manche reed hij na een aantal ronden op een zevende plaats maar door een foutje viel hij terug naar een tiende plaats waarop hij uiteindelijk ook finishte. Met deze resultaten werd hij negende in de daguitslag en is hij zesde geworden in de eindstand van het kampioenschap.

Maureen Zweers ging in de tijdtraining goed rond over het drassige circuit en wist een zeventiende tijd op de klok te zetten. Na een goede start in de eerste manche ging ze netjes rond over het circuit en wist een aantal rijders te passeren om op een goede dertiende plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche ging ze goed van start en omdat er een aantal rijders bij haar in de buurt reden kon ze aan een inhaalrace beginnen. Ze werkte zich op naar een keurige twaalfde plaats maar helaas werd ze toen door een andere rijder onder de balken gereden en moest daar onderuit geholpen worden. Dit koste haar twee plaatsen maar in het resterende deel van de wedstrijd wist ze toch nog een rijder terug te pakken en finishte op een dertiende plaats. In het dagklassement eindigde Maureen op een geweldige twaalfde plaats en is in de eindstand van het kampioenschap op een goede dertiende plaats geeindigd.

Justin Pit reed in St. Isidorushoeve zijn tweede ONK 85cc wedstrijd met een wildcard. Op het modderige circuit kon Justin maar moeilijk in zijn ritme komen en kwam niet verder dan een eenendertigste tijd. Dit betekende dat hij in de eerste manche vanaf de tweede startrij moest starten. Na een redelijk goede start in de eerste manche werd hij in de tweede bocht iets opgehouden en begon als negenentwintigste aan de wedstrijd. Na een aantal keren van positie te hebben gewisseld was dit ook de positie waarop hij finishte. Voor de tweede manche was het circuit loodzwaar geworden. Justin pakte een goede start en kwam op een 22ste plaats uit de eerste ronde. Helaas verloor hij door een valpartij een aantal posities en finishte op een 27ste plaats.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Overveld Parts
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
JH MX Service