SJ Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
TvH Motorsport
BCS Racing
Carpus

Kay Ebben van het Galvin mx team ONK 250cc kampioen

Afgelopen weekend is het Galvin mx team sponsored bij Ladessa van start gegaan bij de finale manches in St. Isidorushoeve.

Kay Ebben van het Galvin mx team ONK 250cc kampioen

Op zaterdag werden hier de ONK wedstrijden verreden voor de Cup, op zondag stonden de finale wedstrijden voor het ONK gepland.  

Voor aanvang van de wedstrijd wisten we dat het een spannende dag ging worden voor Kay. Hij had namelijk de leiding van het kampioenschap in handen en moest een voorsprong van 6 punten verdedigen. In de tijdtraining had Kay veel last van de zenuwen en kon niet lekker rijden. De baan was ook erg moeilijk en hierdoor kwam hij niet verder dan een 8ste tijd. In de eerste manche wist Kay dat hij een goede start moest pakken omdat inhalen moeilijk zou zijn. Hij wist direct door te komen in de top 5 en schoof snel door naar de 3de plaats. Het rijden ging moeizaam maar doordat de man voor hem een fout maakte kon Kay opschuiven naar een 2de plaats. Hierdoor kreeg hij meer ruimte waardoor het rijden beter ging. Kay reed een continue tempo en wist op een nette 2de plaats over de finish te komen.

In de tweede manche wist Kay wat hij moest doen om het kampioenschap binnen te halen. Hij had wederom een super start en wist op een 2de plaats aan de manche te beginnen. Hij moest gedurende de manche nog een plaatsje prijs geven. Kay had nu de 3de plaats in handen. Het rijden werd steeds lastiger omdat de zenuwen steeds meer begonnen op te spelen. Gelukkig had Kay een voorsprong en kon hij zijn rondetijden handhaven. Het enige wat hij moest doen was overeind blijven om het kampioenschap binnen te halen. Kay wist zich staande te houden en kwam op een 3de plaats over de finish. Hierdoor is hij de kampioen in de ONK 250cc klasse.

Joshua wist meteen in de beginfase toe te slaan tijdens de tijdtraining. Hij wist direct een goede ronde te rijden en dit leverde hem een 3de tijd op. In de eerste manche had hij een goede start en wist de eerste ronde door te komen op een 4de plaats. Gedurende de manche wist hij zich goed te handhaven en reed een sterk tempo. Hij wist halverwege de manche door te stoten naar een derde plaats. In de slotfase moest hij deze plaats helaas afstaan. Hierdoor kwam hij op een 4de plaats over de finish. In de tweede manche had Joshua een start in het middenveld. In de eerste ronde kwam hij ten val waardoor hij met grote achterstand de manche moest hervatten. Joshua reed een hoog tempo en wist snel naar voren te komen. Hij wist terug te rijden naar een 11de plaats. In het kampioenschap heeft Joshua beslag weten te leggen op de 6de plaats.

In de tijdtraining wist Maikel een nette 11de tijd op de klokken te zetten. In de eerste manche had hij een goede start. Hij wist de eerste ronde door te komen op een 5de plaats. Maikel kon in de beginfase goed meekomen. Maar dit kostte hem teveel energie waardoor hij halverwege de manche het tempo moest laten zakken. Hierdoor viel hij terug naar een 13de plaats. In de tweede manche had Maikel een goede start, maar kwam in de openingsfase ten val. Hierdoor moest hij zich vanuit de achterhoede terug zien te rijden. Hij wist deze manche op een 14de plaats over de finish te komen. In het kampioenschap wist hij beslag te leggen op een 17de plaats. Hierdoor kijkt Maikel tevreden terug op het seizoen.

In de tijdtraining had Jordy een goed gevoel en het rijden ging soepel. Hij wist een goede ronde te rijden. Deze ronde bleek goed te zijn voor een 17de plaats. In de eerste manche had Jordy een slechte start en moest vanaf de 18de plaats aan de manche beginnen. Hij wist zich goed staande te houden in de gevechten. Hij kon de gevechten aangaan totdat hij te maken kreeg met een technisch mankement. Hierdoor moest hij het tempo laten zakken en kwam op een 21ste plaats over de finish. In de tweede manche had Jordy een goede start, hij wist de eerste ronde binnen de top 10 door te komen. Hij reed een goede wedstrijd en was wederom continue in gevecht. In de slotfase verloor hij enkele plaatsen maar wist op een nette 17de plaats over de finish te komen.
 
Dennis wist in de tijdtraining een mooie 7de tijd op de klokken te zetten. Na de training kreeg Dennis het bericht dat hij was gediskwalificeerd voor de training. Hierdoor moest Dennis beide manches vanaf de laatste plaats aan de manche beginnen. In de eerste manche moest Dennis vanaf de tweede startrij starten waardoor hij slecht weg was. Hij wist de eerste rondes door te komen op een 20ste plaats. Gedurende de manche wist hij zich naar voren te knokken. Hierdoor kwam hij op een 11de plaats over de finish. In de tweede manche had hij wederom een slechte start. Deze manche waren de weersomstandigheden niet perfect omdat het veel regende. Hierdoor was de baan modderig en glad. Dennis had moeite om in zijn ritme te komen. Hij kwam deze manche niet verder dan een 16de plaats. In het kampioenschap is Dennis op een 11de plaats geëindigd.

In de tijdtraining wist Rick direct een goede ronde op de klokken te zetten. Helaas kwam hij in de training hard ten val waardoor hij niet verder kwam dan een 9de tijd. Tijdens zijn val had Rick zijn pols geblesseerd. In de eerste manche had hij een slechte start en moest vanuit de achterhoede naar voren zien te rijden. Hij kon niet goed in zijn ritme komen omdat hij teveel last had van zijn pols. Hierdoor kwam hij op een 14de plaats over de finish. In de tweede manche had Rick een super start en wist als 2de de eerste bocht in te gaan. Hij wist zich goed te handhaven in de openingsfase. Gedurende de manche verloor Rick enkele plaatsen. Maar wist deze manche op een nette 6de plaats over de finish te komen. In het kampioenschap is Rick op een 9de plaats geëindigd.

We willen als team graag al onze sponsoren bedanken, zonder die steun waren we niet in staat geweest om de behaalde prestaties te kunnen leveren. We willen ook graag alle persoonlijke sponsoren van de rijders bedanken. Wij kijken terug op een mooi seizoen met ups & downs. Maar de bekroning op al het harde werk is toch wel het binnen halen van het kampioenschap in de ONK 250cc. In het eerste jaar dat we de stap naar de KNMV hebben gemaakt. We gaan de komende tijd weer hard aan het werk om volgend seizoen de prestaties te kunnen verbeteren. We zullen u de komende tijd op de hoogte houden voor de plannen van 2020.

Aankomend weekend zal het volledige Galvin mx team sponsored bij Ladessa deelnemen aan de strandcross in Vlissingen.
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
Overveld Parts
CPJ Techniek
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ovaa Motors