Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
Carpus
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Gremmer Constructie

Marc de Vries met team Nederland op het podium in Quadcross of Nations

Marc de Vries is samen met team Nederland op het podium geeindigd in de Quadcross of Nations in het Duitse Schwedt.

Marc de Vries met team Nederland op het podium in Quadcross of Nations

De Vries moest in beide manches vanaf de tweede startrij starten en vocht zich terug naar voren. Dit leverde hem een achtste en twaalfde plaats op. Omdat ook zijn teamgenoten goed wisten te scoren, wist Team Nederland tweede te worden in het landenklassement.

Marc vormde het Nederlandse team samen met Mike van Grinsven en Joe Maessen. Op zaterdagochtend was het circuit in de vrije training nog vrij nat. Marc verkende rustig het circuit en zette uiteindelijk een achtste tijd op de klok. In de kwalificatieheat reed hij in groep B en mocht hierin als tiende oprijden naar het starthek. Marc kwam rond de achtste plaats uit de start en wist zich terug op te werken naar een vijfde positie. Joe Maessen en Mike van Grinsven werden tweede en derde in hun groep waarmee Team Nederland zich als tweede wist te kwalificeren voor de wedstrijd.

Op zondag kwam Marc aan de start in de eerste en tweede manche. Hij startte in zowel de eerste als de tweede manche vanaf de tweede startrij waardoor hij veel werk te doen had om terug naar voren te komen. In de eerste manche had hij een pittige strijd met team Italie en wist als achtste over de finish te komen. In de tweede manche legde hij beslag op een twaalfde plaats.

‘’Dankzij de constante en goede uitslagen van ons drieën hadden we een goede kans op een podiumplaats voordat we aan de derde manche begonnen. Joe en Mike reden in deze manche. Mike werd hierin netjes tweede en ondanks dat de ketting van Joe brak zijn we als TeamNL op een zeer nette tweede plaats geeindigd. Team USA won en Team Ierland werd derde. Ik wil iedereen bedanken voor de hulp en het ondersteunen,’’ vertelt Marc.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Borduurstudio AN
Overveld Parts
De Brug Personeel
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
VdLaarRacing