Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
Carpus
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
BCS Racing
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing

GT Husqvarna Team sluit het UMX en Streek Kampioenschap op positieve wijze af

Het GT Husqvarna team heeft het afgelopen weekend het UMX en Streek Kampioenschap op positieve wijze af weten te sluiten.

GT Husqvarna Team sluit het UMX en Streek Kampioenschap op positieve wijze af

Op zaterdag werd er gereden in Holten en op zondag kwam het team aan de start in Varsseveld.
 

Voor aanvang van de wedstrijd in Holten stond Lars Ikink aan de leiding in de 65cc grote wielen en moest in 1 manche punten scoren om kampioen te kunnen worden. De klasse van Lars reed samen met de 85cc waardoor er een mooi aantal rijders achter het starthek stond. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg en kwam pas op een vijftiende plaats door de eerste bocht. Al snel kwam hij aan het achterwiel van zijn concurrent in de 65cc klasse. Hij wist deze te passeren en won de manche van de 65cc klasse en werd twaalfde algemeen. De start van de tweede manche was beter maar in de tweede bocht werd hij ingesloten waardoor hij terug zakte naar een zestiende plaats. Op het inmiddels zwaar geworden circuit wist Lars terug te komen naar een dertiende plaats en won de manche van de 65cc klasse. Dit was voldoende om de UMX titel in de wacht te slepen.

Op zondag was de streekfinale in Varsseveld waar Lars opnieuw voor de kampioenstitel reed. Op zijn Husqvarna TC65 reed hij ook nu tussen de 85cc rijders. Bij de start van de eerste manche kwam hij goed weg en dook als leider de eerste bocht in. Echter omdat hij bij het aanremmen van de bocht door de rem heen trapte, waaide hij wijd uit. Hierdoor miste hij net de holeshot en probeerde gedurende de manche in de top vijf te blijven. Echter omdat hij een aantal ronden geen rem meer had, koos hij ervoor om geen risico’s meer te nemen en de wedstrijd netjes uit te rijden op een tiende plaats, waarmee hij de titel veilig stelde. Voor de tweede manche was het probleem met zijn rem verholpen. De baan was door de regenval zeer verraderlijk en zwaar geworden. Hij reed een constante wedstrijd en kwam algemeen als negende over de finish waarmee hij de 65cc klasse wist te winnen. Lars heeft dit jaar drie titels weten te pakken: UMX-Streek en Clubkampioen. Met deze resultaten is het team dik tevreden en gaan ze gemotiveerd de winterperiode in!

Maureen Zweers kwam in Holten aan de start bij de dames, die samen reden met de veteranen. Nadat de training goed verlopen was, kwam ze in de eerste manche rond de tiende plaats uit de start. Ze reed een goede wedstrijd waarin ze goede inhaalmanoeuvres wist te forceren en als derde over de finish kwam waarvan ze de tweede dame was. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam ze op een zesde plaats door de eerste bocht. Ook in deze manche ging het inhalen goed en wist ze derde algemeen te worden en tweede van de dames. Met deze resultaten werd ze derde in het algemeen klassement en tweede bij de dames.

Yourick den Hollander wist in de tijdtraining in Holten de snelste tijd op de klok te zetten. In de eerste manche kwam hij als vierde uit de start maar wist binnen een halve ronde de koppositie in handen te nemen. Netjes rijdend hield hij stand op de eerste plaats en scoorde hiermee voldoende punten om na de eerste manche al UMX Kampioen te worden. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start en wist hij binnen een halve ronde de eerste plaats over te nemen. Strak rijdend ging hij over het circuit en schreef ook de tweede manche op zijn naam. Met deze dubbelslag won Yourick ook het dagklassement in Holten.

Op zondag ging Yourick van start in de streekwedstrijd in Varsseveld. In de training wist hij een nette tweede tijd neer te zetten. In de eerste manche moest hij tussen de 125cc rijders een aantal plaatsen prijsgeven en viel vanaf een derde plaats terug naar een vijfde plaats en werd hiermee de tweede 85cc rijder. In de tweede manche kwam hij na een mindere start goed terug naar een vierde plaats en werd hiermee opnieuw tweede van de 85cc klasse. Ook in het dagklassement en in het eindklassement van de streekwedstrijden is Yourick op een tweede plaats geeindigd.

Justin Pit kwam in Holten in de eerste manche vanaf een zestiende plaats terug naar een tiende plaats maar door een foutje verloor hij de tiende plaats en werd als elfde afgevlagd. In de tweede manche kwam hij na een betere start al snel aan op een twaalfde plaats. Hij kwam dichterbij de elfde man maar kon geen vuist maken en finishte opnieuw als twaalfde, wat ook zijn resultaat was in het dagklassement. In de eindstand van het UMX Kampioenschap is Justin op een tiende plaats geeindigd.

Ook Justin ging op zondag van start in de streekwedstrijd in Varsseveld. In de eerste manche kwam hij matig weg bij de start maar kwam in de eerste ronde al vanuit de middenmoot terug naar een achtste plaats. Gedurende de wedstrijd zette hij zijn opmars verder en kwam als vierde over de finish waarvan hij de derde rijder van zijn klasse was. De start van de tweede manche was beter maar in de eerste paar bochten verloor hij een aantal plaatsen. Op een achtste plaats kwam hij uit de eerste ronde en vocht voor wat hij waard was. Na een zwaar bevochten wedstrijd kwam hij als vierde binnen waarvan hij derde was in zijn klasse. In het dagklassement is hij hiermee op een derde plaats geeindigd en in de eindstand van het streekkampioenschap is hij tweede geworden.

Robin van Oldeniel reed zondag een CUP 250 wedstrijd in Holten. De klasse van Robin moest als eerste het circuit op om te trainen. De baan was nog erg snel en hierop wist Robin een derde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een redelijke start en kon als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde stootte hij door naar een derde plaats. Omdat het circuit erg snel was met maar weinig inhaalmogelijkheden, had Robin het moeilijk om het verschil te maken. Toch wist hij nog een plaats winst te boeken en kwam als tweede over de finish.  De start van de tweede manche was veel minder goed en ditmaal moest hij vanaf een twaalfde plaats terug naar voren zien te komen. Gedurende de wedstrijd wist hij steeds verder terug te komen en finishte als vijfde. Met deze resultaten werd hij derde in het dagklassement.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
JH MX Service