4 Stroke
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
BCS Racing
HMX Parts
TvH Motorsport
Carpus
MX Shop 4 You
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing

Totney en Gregoire op het podium

In Varsseveld hebben Elvis Totney en Dean Gregoire zich op het podium weten te rijden. De KTM-rijders wisten goed te scoren tijdens de voorlaatste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap Jeugd.

Totney en Gregoire op het podium

De dappere Brit werd tweede, Dean scoorde een mooie derde plaats op ‘Circuit De Vennebulten’. Sjevy Klokgieter werd keurig vijfde, Jur van Tuil werd achtste en Yuel Karnebeek kwam helaas maar een keer aan de finish en werd 25e in het dag klassement.

 

youthpromx_Varsseveld00.jpg
 

KNMV ONK 50cc:
In de eerste manche van de 50cc was Elvis heel dichtbij de overwinning! Jaspers reed lang aan de leiding maar in de tweede helft van de wedstrijd nam de Youth Pro MX-rijder de leiding over. Jaspers gaf zich niet gewonnen en in de laatste ronde wist hij terug te slaan. Elvis werd tweede, Jur kwam als achtste over de finish en Yuel als 17e. Ook de tweede manche is bijzonder spannend want Elvis komt als leider uit de eerste ronde. Jaspers neemt de leiding over maar na vier van de zeven ronden is het toch weer Elvis. Wanneer hij de overwinning pakt in deze manche is hij ook de dagwinnaar maar Jaspers heeft opnieuw de beste eindsprint en weer kan hij in de laatste ronde de leiding terug pakken! Elvis wordt opnieuw tweede, Jur komt als negende over de finish maar Yuel finisht helaas niet.

youthpromx_Varsseveld02.jpg
 

KNMV ONK 65cc KW:
Bij de 65cc Kleine Wielen is Sjevy goed op dreef. De Helmonder komt als zesde uit de start om zich snel op te werken naar de vierde plaats. In de derde ronde maakt de hij echter een foutje waardoor hij een positie verliest maar de vijfde plaats komt niet meer in gevaar. De tweede manche komt Sjevy nipt in de top tien uit de start maar hij werkt zich nu snel naar voren. Halverwege de wedstrijd kan hij de vierde plaats overnemen van Ruben van Hoof die de vorige wedstrijd nog had weten te winnen. Sjevy komt als vierde over de finish en wordt daarmee vijfde in het dag klassement bij de VAMAC.

youthpromx_Varsseveld03.jpg

KNMV ONK 65cc GW:
Na goed verlopen training in Italië had Dean er duidelijk zin in! De eerste manche komt hij als vierde uit de start en deze positie weet de Geldroper lang vast te houden. Door een foutje komt Duinkerk voorbij maar deze fout wordt snel hersteld en de Alpinestars-geklede crosser komt als vierde over de finish. De tweede manche komt de scholier ook als vierde uit de start en hij voert direct de druk op bij zijn voorganger. Deze weet zich de eerste helft van de wedstrijd staande te houden maar het eerste foutje wordt direct afgestraft! Dean neemt de derde plaats over en daarmee wordt hij ook derde in het dag klassement!

youthpromx_Varsseveld01.jpg

Volgende keer:
De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt komend weekend verreden. De finale wordt verreden op het circuit van Sint Isidorushoeve!

Uitslagen KNMV ONK Jeugd; Varsseveld, NL:
Dagklassement 50cc
1 Kenzo Jaspers NL Husqvarna 1-1
2 Elvis Totney GB KTM 2-2
3 Dano Verstraten NL KTM 4-3
4 Torre Van Mechgelen B KTM 3-4
5 Kash van Hamond NL Husqvarna 5-5
8 Jur van Tuil NL KTM 8-9
25 Yuel Karnebeek NL KTM 17-DNF


Dagklassement 65cc KW
1 Jayson van Drunen NL Yamaha 1-3
2 Dex van den Broek NL KTM 2-2
3 Dex Kooiker NL Yamaha 4-1
4 Ruben van Hoof NL KTM 3-5
5 Sjevy Klokgieter NL KTM 5-4

Dagklassement 65cc GW
1 Gyan Doensen NL KTM 2-1
2 Lotte van Drunen NL KTM 1-2
3 Dean Gregoire NL KTM 4-3
4 Dani Heitink NL KTM 3-4
5 Luuk Wouters NL KTM 5-5

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: #FvdEPhotography


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
Overveld Parts