Van Laar Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Carpus
HMX Parts
BCS Racing
Ozzo Racing
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels

Glenn Coldenhoff schrijft geschiedenis in MX of Nations in Assen

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft samen met TeamNL voor de eerste keer in de geschiedenis de MX of Nations weten te winnen.

Glenn Coldenhoff schrijft geschiedenis in MX of Nations in Assen

Coldenhoff reed op het modderige circuit van Assen twee ijzersterke manches en won niet alleen met TeamNL het landenklassement maar pakte ook individueel de zege.

Glenn zette zijn goede vorm verder op het TT circuit van Assen. Voor aanvang van het weekend lag de baan er perfect bij en ook op zaterdag was de baan goed begaanbaar. Nadat Glenn in de training de snelste tijd neer had weten te zetten, begon hij met vertrouwen aan de kwalificatieheat. Door een slechte loting van TeamNL mocht hij pas als 27ste oprijden naar het starthek waardoor hij ver naar buiten stond. Ondanks dit kwam Glenn redelijk goed uit de start en kwam na een constant gereden wedstrijd als derde over de finish.

Door hevige regenval in de nacht van zaterdag op zondag lag het circuit er modderig bij. Omdat de regen overdag aan bleef houden werd het een ware slijtageslag. Glenn bleef hier rustig onder en reed twee ijzersterke manches. Hij domineerde de eerste manche waarin hij aan de leiding ging van kort na de start tot de finish. In de tweede manche moest hij van rond de vijfde plaats terug naar voren komen. Gecontroleerd rijdend werkte hij zich op naar de koppositie. In de rest van de manche nam hij geen grote risico’s en won zodoende beide manches! Met deze resultaten won hij niet alleen met TeamNL het landenklassement maar zegevierde hij ook in de open klasse.

Naast Coldenhoff kwam ook Ivo Monticelli aan de start voor Team Italie. Hij kwalificeerde zich op zaterdag als negende in de MXGP klasse en reed op zondag een sterke eerste manche. De fanatieke Italiaan hield zich in de modderige omstandigheden goed staande en kwam als zevende over de finish. In de tweede manche begon hij sterk en kwam al snel aan op een vijfde plaats. Hier wist hij goed op stand te houden totdat hij in de problemen kwam in een valpartij met een achterblijver. Monticelli kon de wedstrijd niet uitrijden en moest vroegtijdig het rennerskwartier opzoeken. Door deze tegenslag eindigde hij op een elfde plaats in de MXGP klasse en werd met team Italie zestiende.

 

Daguitslag Open klasse:

1 Glenn Coldenhoff 2 Pnt
2 Pauls Jonass 5 Pnt
3 Shaun Simpson 13 Pnt
4 Harri Kullas 16 Pnt
5 Zach Osborne 18 Pnt

 
Einduitslag landenklassement:

1 TeamNL 18 Pnt

2 Belgie 47 Pnt

3 Engeland 58 Pnt

4 Estland 64 Pnt

5 Frankrijk 68 Pnt

16 Italie 113 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
JH MX Service
Ovaa Motors
VdLaarRacing
CPJ Techniek