HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Shop 4 You
TvH Motorsport
BCS Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Carpus
Gremmer Constructie
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels

Gautier Paulin leidt Team Frankrijk in de MX of Nations 2019

Het volledige Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP team had de eer om Koning Willem Alexander te verwelkomen tijdens de MX of Nations in Assen.

Gautier Paulin leidt Team Frankrijk in de MX of Nations 2019

Het team kwam hier aan de start met Gautier Paulin, die als leider van Team Frankrijk fungeerde. Omdat Frankrijk vorig jaar had gewonnen, kwam Paulin met de rode nummer 1 plaat aan de start in Assen.

De kwalificatieheat werd verreden in zware omstandigheden omdat het vlak voor de start hard begon te regenen. Onder toeziend oog van 74.000 fans reed Paulin een constante wedstrijd en passeerde de finishvlag op een achtste plaats. Deze positie was een belangrijk aandeel in de zevende plaats van Team Frankrijk na alle drie de kwalificatieheats. Paulin reed een zeer sterke eerste manche waarbij hij net binnen de top tien aan de wedstrijd kon beginnen en uiteindelijk als vijfde over de finish kwam. Op verschillende punten van het circuit was hij veel sneller dan wie dan ook in deze manche.

De omstandigheden waren veel slechter geworden op het moment dat het starthek viel in de laatste manche. Na een matige start leek Paulin op een tiende plaats af te stevenen maar door een onverklaarbaar probleem moest hij in de voorlaatste ronde de wedstrijd verlaten en kwam daardoor niet verder dan een tiende plaats in de MXGP klasse. Het Franse MX of Nations team eindigde op een vijfde plaats in het landenklassement waarbij Paulin gedurende het weekend het beste teamresultaat neer heeft weten te zetten.

De MX of Nations 2019 was de laatste grote wedstrijd van het seizoen voor het Monster Energy Wilvo Yamaha team. Op het moment dat het wereldkampioenschap 2020 van start gaat, zullen ze als het officiele fabrieksteam van Yamaha van start gaan. Naast Gautier Paulin en Arnaud Tonus zal ook Jeremy Seewer voor het team komen rijden.

Commentaar Gautier Paulin: ‘’We hebben vijf keer oprij gewonnen. Dit was een groot hoogtepunt voor het Franse MX of Nations team. Echter aan alle goede dingen komt een einde en we moeten accepteren dat het vandaag niet is gelukt. Ik was heel blij met mijn teammaten en we hebben alles gegeven om op het podium te finishen. Echter met nog twee ronden te gaan viel ik zonder benzine. We moeten dit accepteren. De baan was moeilijk maar de atmosfeer en de fans waren ongelooflijk. Ik wil het publiek en team Nederland feliciteren met hun zege. Het was een nat en moeilijk weekend maar zoals altijd hebben we genoten van het weekend waaraan we veel herinneringen overgehouden hebben.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
JH MX Service