BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
Carpus
Gremmer Constructie
HMX Parts
Eilers MX Racing

Thomas Kjer Olsen wint MX2 klasse bij de MX of Nations

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft tijdens de 73ste editie van de MX of Nations in het Nederlandse Assen de MX2 klasse weten te winnen.

Thomas Kjer Olsen wint MX2 klasse bij de MX of Nations

Olsen kreeg een extreem nat circuit voor de kiezen en omdat het op de wedstrijddag ook nog regende, was het een ware slijtageslag voor de leider van het Deense team.

In de eerste manche nam hij het op tegen de MXGP rijders en in de tweede manche reed hij tegen de rijders uit de open klasse. Hij wist in beide manches als achtste over de finish te komen en hiermee won hij de MX2 klasse. Samen met Stefan Kjer Olsen en Bastian Boegh Damm eindigde hij als tiende in het landenklassement.

Olsen begon goed aan de eerste manche en kwam tussen de zwaardere 450 machines op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Hij reed een sterke wedstrijd, maakte weinig fouten en kwam gedurende de wedstrijd steeds verder terug naar voren. In de derde ronde nam hij de elfde plaats in handen en in de zesde ronde had hij zich al op weten te werken naar een negende plaats. In het midden van de wedstrijd nam hij de achtste plaats in handen en kon de wedstrijd zonder problemen uitrijden. Hij finishte als achtste en was hiermee de hoogst geklasseerde MX2-rijder in de wedstrijd.

Tussen de eerste en tweede manche was er maar weinig tijd maar hij wist wat hij kon verwachten. Hij startte goed en kwam op een elfde plaats uit de eerste ronde. Hij begon aan een opmars en kreeg in de vijfde ronde de zesde plaats in handen. Dit kon hij niet vasthouden en kwam in de zware omstandigheden als achtste over de finish waarmee hij de tweede MX2-rijder in de wedstrijd was.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Ik kon niet vragen voor een betere manier om het seizoen te beeindigen. Het voelt geweldig om de beste MX2-rijder te zijn. Uiteraard hoopte ik er wel op maar in deze omstandigheden weet je nooit wat er gebeurd. We hebben heel veel regen gehad maar ik heb geprobeerd om positief te blijven denken en zo hard te rijden als ik kon. Het zand was erg diep waardoor je heel geconcentreerd moest blijven rijden.  Het was heel zwaar op de 250 machine maar mijn Husqvarna FC250 was perfect voor elkaar in beide manches. Ik kon een aantal 450 rijders inhalen en dat was mooi maar ik ben blij dat er geen gekke dingen zijn gebeurd. Om het tegen de 450 machines op te nemen is zwaar maar in beide manches verliep dit perfect. Dit is een geweldige manier om het seizoen te beeindigen.’’

Daguitslag MX2 klasse:
1 Thomas Kjer Olsen 16 Pnt
2 Calvin Vlaanderen 20 Pnt
3 Alvin Ostlund 30 Pnt
4 Kevin Horgmo 35 Pnt
5 Adam Sterry 36 Pnt

Einduitslag landenklassement:
1 TeamNL 18 Pnt
2 Belgie 47 Pnt
3 Engeland 58 Pnt
4 Estland 64 Pnt
5 Frankrijk 68 Pnt
10 Denemarken 77 Pnt

 

@shotbybavo


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
VdLaarRacing
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
Overveld Parts
JH MX Service
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool