Van Laar Suspension
HK Suspension
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

Carpus
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
BCS Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
HMX Parts
MX Shop 4 You

Britt Jans Beken zegeviert in IMBA Dames in Groesbeek, Amber Simons derde

Britt Jans Beken en Amber Simons van Lakerveld Racing zijn afgelopen zondag in het IMBA dames in Groesbeek op het podium geeindigd.

Britt Jans Beken zegeviert in IMBA Dames in Groesbeek, Amber Simons derde

Britt wist alle drie de manches te winnen en won terwijl Amber als derde mee mocht naar het podium.

Britt wist in de tijdtraining met een ruim verschil op de tweede dame de pole position te pakken. Na een goede start in de eerste manche zette ze na twee ronden de aanval in en wist de koppositie in handen te nemen. Omdat ze wist dat ze nog twee manches moest, heeft ze niet alles gegeven maar wist de manche wel winnend af te sluiten. Bij de start van de tweede manche ging het bijna mis met Britt. Iemand voor haar remde heel hard en omdat de dame achter haar dit niet in de gaten had, reed ze hard tegen de hand van Britt aan. Haar hand werd tijdens het rijden dik maar gelukkig had ze er niet veel last van en ging in de achtervolging. In de slotfase zette ze de aanval in op de leidende dame en wist de koppositie over te nemen en de manche te winnen. In de derde en beslissende manche wist ze kopstart te pakken en de manche op sterke wijze winnend af te sluiten. Britt won alle drie de manches en pakte hiermee verdiend de dagzege.

Amber wist op het vlakke circuit een derde tijd neer te zetten. In de eerste manche wist ze kopstart te pakken maar werd in de beginfase gepasseerd en viel terug naar een derde plaats. Ze kon het tempo van de twee leidende dames niet volgen waardoor ze de manche op een derde plaats afsloot. Ook in de tweede manche wist ze kopstart te pakken. Ditmaal wist ze de koppositie langer vast te houden maar ook nu moest ze twee plaatsen prijsgeven en kwam als derde over de finish. In de derde manche reed ze lang op een tweede plaats totdat ze werd gepasseerd en terug viel naar een derde plaats. Ditmaal kon ze de leidende twee dames beter volgen maar wist opnieuw derde te worden, wat ook haar uitslag was in het dagklassement.

Mike Bolink kwam in Groesbeek aan de start in de No Fear Energy Cup. Het was voor Mike weer zijn eerste wedstrijd na zijn kruisband operatie. In de tijdtraining zette hij een derde tijd op de klok en dit gaf hem een goed gevoel voor de manches. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet lekker weg maar in de eerste bocht wist hij gelijk een paar plaatsen winst te boeken en kon als negende aan de wedstrijd beginnen. Hij stootte door naar een zesde plaats maar omdat hij iets te verkrampt reed, kreeg hij last van opgepompte armen en zakte daardoor terug naar een achtste plaats. De start van de tweede manche was beter maar omdat hij niet lekker door de eerste bocht kwam, moest hij vanaf een tiende plaats naar voren komen. Met een goed ritme kwam hij terug naar een zevende plaats en ging de strijd aan met de zesde man. Ondanks verwoede pogingen wist hij deze positie niet over te nemen en finishte als zevende!

Kevin Simons, Rico Lommers en Nick Leerkes kwamen aan de start in het ONK in Lierop. Kevin kon in de tijdtraining geen vrije ronde neerzetten en moest genoegen nemen met een elfde tijd. Na een goede start kwam hij op een zevende plaats uit de eerste ronde maar door een paar foutjes zakte hij even terug naar een negende plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde begon het beter te gaan en wist hij terug te komen naar een achtste plaats en wist in de laatste ronde de zevende plaats nog voor zich op te eisen. In de tweede manche was zijn start nog beter en wist maar liefst vier ronden op een vijfde plaats te rijden. Daarna moest hij een paar plaatsen afstaan en kwam als achtste over de finish.

Nick Leerkes wist zijn tijd verschillende keren te verbeteren in de tijdtraining en kwam uit op een tiende tijd. Bij de start van de eerste manche dook hij als leider de eerste bocht in maar omdat hij niet goed draaide moest hij als zesde aan de wedstrijd beginnen. Gelijk stootte hij door naar een vierde plaats maar dit wist hij niet lang vast te houden en viel wat terug. In het midden van de wedstrijd maakte hij de verloren plaatsen weer goed en kwam als vijfde over de finish. In de tweede manche pakte hij opnieuw een goede start maar omdat hij in de eerste bocht met een andere rijder in aanraking kwam, kon hij pas op een tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wist hij drie plaatsen winst te boeken totdat hij ten val kwam en teruggeslagen werd naar een zeventiende positie. In een hoog tempo kwam hij gedurende de wedstrijd terug naar voren maar verloor zijn ritme toen hij bij een inhaalactie met de andere rijder in aanraking kwam. Toch zette hij door en finishte als negende.

Rico Lommers miste het vertrouwen in de tijdtraining en strandde daardoor op een 23ste tijd. Rond de vijftiende plaats begon hij aan de eerste manche. Het rijden ging lekker en hij vocht zich terug naar een achtste plaats. Later in de manche moest hij een plaats prijsgeven en kwam als negende over de finish. Ook in de tweede manche pakte hij een mindere start maar door agressief te werk te gaan zat hij al snel op een negende plaats. Vervolgens wisselde hij verschillende keren van positie met de achtste man. Helaas had hij in de beginfase teveel gegeven waardoor hij het tempo iets moest laten zakken en tiende werd, wat ook zijn uitslag was in het dagklassement. Voor Rico was dit weer zijn eerste wedstrijd na zijn blessure en hij kijkt tevreden terug op zijn debuut!

Hessel Danen reed zondag in Halle een wedstrijd van de CUP 250 klasse. Hij begon aan de dag met een vijfde tijd in de tijdtraining. Met een goede reactie wist hij in de eerste manche kopstart te pakken. Gelijk sloeg hij een gaatje en controleerde de wedstrijd. Omdat de tweede man een paar ronden voor het einde versnelde kwam hij onder druk te staan. Echter bij het passeren van een achterblijver kwam hij verkeerd uit en verloor de koppositie waardoor hij tweede werd. De start van de tweede manche was minder goed en pas op een twaalfde plaats kwam hij uit de eerste bocht. Gelijk ging hij in de aanval en wist al in de eerste ronde door te stoten naar een vierde plaats. Echter bij het passeren van de derde man gleed hij onderuit waarbij er over zijn slechte enkel gereden werd. In de rest van de manche had hij hier veel last van en kwam daardoor niet verder dan een negentiende plaats. In het dagklassement legde Hessel beslag op een achtste plaats!


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Ovaa Motors
JH MX Service
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Overveld Parts
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool