HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

TvH Motorsport
Ozzo Racing
MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Carpus
Gremmer Constructie
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
BCS Racing

Robin van Oldeniel wint CUP 250 wedstrijd in Halle

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft de CUP 250 wedstrijd in Halle weten te winnen.

Robin van Oldeniel wint CUP 250 wedstrijd in Halle

In de training was het met 41 rijders druk op het circuit maar toch slaagde Robin erin om een derde tijd neer te zetten. Bij de start van de eerste manche ging het mis toen de rijder voor hem in de eerste bocht ten val kwam. Robin kwam hard ten val maar zat snel weer op de motor en kwam vanaf een dertigste positie terug naar voren. In de derde ronde kwam hij al aan op een twaalfde plaats en zette zijn opmars verder om uiteindelijk op een derde plaats over de finish te komen. De start van de tweede manche was niet goed waardoor hij van rond de vijftiende plaats terug naar voren moest komen. Op het zware circuit wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam met nog drie ronden te gaan aan op een tweede plaats. Hij zette de aanval in op de kopman en na een spannend gevecht wist hij ook deze positie nog over te nemen en de manche te winnen. Door deze zege wist hij ook het dagklassement te winnen!

Maureen Zweers reed in de CUP 125 klasse en wist in de eerste manche zeventiende te worden en kwam in de tweede manche na een constante wedstrijd als negentiende over de finish.

Een dag eerder reden Justin Pit en Gerwin Tuitert een UMX wedstrijd op het circuit van Halle. Justin ging van start in de gecombineerde 65cc en 85cc klasse. Omdat de motor bij de start van de eerste manche op het achterwiel kwam, zat hij er niet goed bij. Hij begon aan een opmars maar deze stropte toen hij achter twee 65cc rijders kwam. Het duurde te lang om ze in te halen waardoor hij de aansluiting miste en niet verder kwam dan een elfde plaats. In de tweede manche was de start goed maar in de eerste bocht kwam hij vast te zitten vanwege en valpartij en moest opnieuw vanuit de achterhoede terug naar voren te komen. Gedurende de wedstrijd gaf hij alles en wist terug te komen naar een mooie tiende plaats. Met deze resultaten werd hij ook tiende in de daguitslag.

Gerwin Tuitert kende een moeilijke eerste manche. Het rijden ging niet lekker en ook ging hij nog door zijn pols achter een springschans waardoor er niet meer in zat dan een achtste plaats. De start van de tweede manche was beter en ook het rijden ging in de beginfase beter. Helaas kreeg hij daarna last van zijn pols en viel hij van een vierde plaats terug naar een 22ste positie.

Yourick den Hollander kende afgelopen zondag tegenslag in het ONK 85cc in Lierop. Na een dertiende tijd in de tijdtraining pakte hij in de eerste manche een goede start en kon hij als tiende aan de wedstrijd beginnen. Echter in het heetst van de strijd sprong er een andere rijder tegen Yourick aan waardoor hij hard ten val kwam. Vervolgens werd ook zijn motor hard geraakt waarbij de uitlaat plat raakte en de cilindermond afscheurde. Hierdoor moest hij noodgedwongen de wedstrijd verlaten. In de tweede manche ging hij van start op zijn reservemotor. Hij zat er niet zo goed bij met de start maar kwam gedurende de wedstrijd netjes terug van een achttiende naar een twaalfde plaats.

Aankomend weekend staat er een wedstrijd in Hellendoorn op het programma.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Bakens Yamaha
VdLaarRacing
Ovaa Motors
Borduurstudio AN
Overveld Parts
Kellerman Quadschool