4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension

Advertenties

BCS Racing
MX Shop 4 You
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
HMX Parts
MX Stage Alain Roels

Glenn Coldenhoff opnieuw op het podium in MXGP in Turkije

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team is in de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in Turkije tweede geworden.

Glenn Coldenhoff opnieuw op het podium in MXGP in Turkije

Coldenhoff werd derde in de eerste manche en reed in de tweede manche tot in de laatste ronde aan de leiding. Toen werd hij gepasseerd en eindigde als tweede, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

‘’Het was een goed weekend voor mij. Ik zat er het hele weekend goed bij met de tijden. Ik pakte in de kwalificatieheat een goede start en begon op een tweede plaats achter Tim Gajser. Toen deze ten val kwam nam ik de leiding over en heb ik de hele heat aan de leiding gereden. Jeffrey Herlings kwam in de slotfase nog hard opzetten maar ik kon zijn aanvallen afslaan,’’ vertelt Glenn.

Zijn overwinning op zaterdag zorgde ervoor dat hij vanaf de binnenzijde kon starten in beide manches. In de eerste manche kwam hij niet goed weg bij de start maar door in de eerste bocht kort af te draaien kon hij op hoge snelheid door de tweede bocht gaan waardoor hij toch als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. ‘’In de beginfase kwam Herlings erlangs en heb ik vervolgens lang achter Pauls Jonass aangereden. Ik heb hard gepusht om hem te pakken maar ik kwam net niet dicht genoeg om een aanval in te kunnen zetten. In de slotfase heb ik besloten om hem te laten gaan en wat energie te sparen voor de tweede manche.’’

Ook in de tweede manche kwam Coldenhoff niet goed weg bij de start maar opnieuw draaide hij kort af in de eerste bocht en wist in de tweede bocht de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Gelijk stond hij onder druk van Herlings maar deze wist hij er de hele manche achter te houden. Echter op een bepaald stuk van het circuit was Herlings sneller en daar wist hij Glenn in de laatste ronde te passeren waardoor de crosser uit Heesch als tweede over de finish kwam.

‘’Het is zuur als je in de slotfase wordt gepasseerd. Ook met het oog op het kampioenschap want ik sta nu nog 11 punten achter Gautier Paulin die derde staat, anders waren dit acht punten geweest. Ik sta stevig vierde maar hopelijk kan ik in China nog eens zo’n weekend draaien en derde worden in de eindstand. Het zal niet makkelijk worden omdat ook Paulin er ongetwijfeld voor zal gaan zitten. Aankomende woensdag vertrekken we alweer naar China waardoor we dus een korte week hebben.’’

Daguitslag MXGP Turkije:
1 Jeffrey Herlings 50 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 42 Pnt
3 Pauls Jonass 38 Pnt
4 Tim Gajser 35 Pnt
5 Ivo Monticelli 31 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 744 Pnt
2 Jeremy Seewer 542 Pnt
3 Gautier Paulin 499 Pnt
4 Glenn Coldenhoff 488 Pnt
5 Arnaud Tonus 462 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
JH MX Service
Overveld Parts
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Borduurstudio AN