SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

MX Stage Alain Roels
Carpus
HMX Parts
BCS Racing
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
Vakgarage Akersloot

John Cuppen in de top tien in ONK 250 in Lierop

John Cuppen van JTX Racing is in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lierop in de top tien geeindigd. John had het gelijk goed naar zijn zin op het zandcircuit en was in de tijdtraining in gevecht om de pole position.

John Cuppen in de top tien in ONK 250 in Lierop

Echter in de laatste ronde kwam er toch nog een rijder onder zijn tijd door waardoor hij de sessie als tweede afsloot. Bij de start van de eerste manche werd John gelijk over het starthek ingesloten waardoor hij rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase kon hij het hoge tempo goed volgen en werkte zich op naar een zesde plaats. Omdat dit teveel kracht had gekost moest hij het tempo iets laten zakken en viel terug naar een tiende plaats. In de tweede manche pakte hij een betere start en kwam in de top vijf uit de eerste bocht. Door een aantal fouten werd hij teruggeslagen naar een tiende plaats. John gaf zich niet gewonnen en vocht voor wat hij waard was. Uiteindelijk finishte hij als achtste, waarmee hij negende werd in de daguitslag.

Loeka Thonies zette in de tijdtraining van de 250 klasse verschillende keren aan om een goede tijd neer te zetten en kwam uit op een vijftiende tijd. Na een slechte start in de eerste manche wist hij in de eerste bocht gelijk vele plaatsen winst te boeken. Op een vijftiende plaats kwam hij uit de eerste ronde en vanaf daar reed hij door naar een tiende plaats. Helaas sloeg toen het noodlot toe want Loeka sprong op een bult tekort waarna zijn schouder uit de kom schoot. Loeka probeerde deze er zelf terug in te zetten maar dit lukte niet. Met behulp van de EHBO schoot hij er terug in maar hierdoor kon hij in de tweede manche niet meer rijden.

Jesse Schel kwam aan de start in de 125cc klasse. Jesse heeft het nog steeds moeilijk met het zetten van een snelle tijd en kwam daardoor niet verder dan een achtentwintigste tijd in de tijdtraining. Bij de start van de eerste manche kwam hij niet goed weg en moest van buiten de top twintig aan een opmars beginnen. Omdat het rijden niet lekker ging, kreeg hij last van opgepompte armen en kwam daardoor niet verder dan een twintigste plaats. In de tweede manche pakte Jesse een soortgelijke start. Ondertussen was de baan zeer zwaar geworden maar hierop ging het lekker en wist hij er een achttiende plaats uit te slepen. Met deze resultaten werd hij negentiende in het dagklassement.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Bakens Yamaha
JH MX Service
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Borduurstudio AN