BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing

Advertenties

Carpus
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
BCS Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot

Thomas Kjer Olsen maakt het beste van moeilijke GP in Zweden

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft het beste van een moeilijk weekend gemaakt.

Thomas Kjer Olsen maakt het beste van moeilijke GP in Zweden

Olsen had na tegenslag in de kwalificatieheat van de Grand Prix in Zweden een slechte startplaats in de manches en moest beide keren aan een opmars beginnen. In de eerste manche werd hij achtste en in de tweede manche legde hij beslag op een zesde plaats.

De kwalificatieheat op zaterdag verliep niet volgens plan voor Thomas. Verschillende valpartijen zorgden ervoor dat hij niet verder kwam dan een 23ste plaats waarmee hij in beide manches op zondag een slechte startplaats had.

Ondanks zijn slechte startplaats wist hij met zijn Husqvarna FC250 een redelijke start te pakken in de eerste manche  en kwam op een vijftiende plaats uit de eerste ronde. Met snelle rondetijden, die hetzelfde waren als die van de top vijf, wist hij er nog een achtste plaats uit te halen.

Olsen kende een sterkere tweede manche. Hij kwam na de start al snel aan op een tiende plaats en reed het tempo van de kopmannen. Gedurende de wedstrijd wist hij verschillende plaatsen naar voren te komen en kwam na een zwaar bevochten wedstrijd op een zesde plaats binnen! Ook in het dagklassement eindigde Thomas op een zesde plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij tweede.

Er staan nog twee wedstrijden op het programma voor het wereldkampioenschap waarvan de volgende op 8 september wordt verreden in Turkije.

Commentaar Thomas Kjer Olsen: “Het was een moeilijk weekend hier in Zweden. De kwalificatie verliep niet goed. Ik kwam niet lekker weg bij de start en liep daarna achter de feiten aan. Ik kwam terug naar een tiende plaats maar kwam niet veel later hard ten val en bezeerde mijzelf hierbij. In had geen goede startplaats op zondag en ook had ik best veel last van mijn valpartij. Ondanks dit was ik zeer gemotiveerd om het goed te doen. Ik pakte in de eerste manche geen slechte start maar moest daarna hard werken om naar voren te komen. Het was moeilijk om op deze verraderlijke baan naar voren te komen. Ik eindigde op een achtste plaats maar dit maakte me des te gemotiveerder voor de tweede manche. Ik zat er beter bij met de start en heb echt alles gegeven. Mijn snelheid was goed en de motor deed het perfect! Ik werkte mij op naar een zesde plaats en gaf alles om de twee rijders voor mij te passeren. Echter zij reden ook hard waardoor ik niet verder kwam dan een zesde plaats. Het is een klein beetje teleurstellend omdat ik weet dat ik de snelheid had om het beter te doen. Het was helaas niet mijn weekend.”

 

Foto's: @shotbybavo


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
JH MX Service
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
Overveld Parts