4 Stroke
HK Suspension
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing

Lars Griekspoor scoort allereerste WK punt in Lommel

Lars Griekspoor van Team Griekspoor heeft in de Grand Prix van België in Lommel zijn allereerste WK punt uit zijn carrière weten te scoren.

Lars Griekspoor scoort allereerste WK punt in Lommel

De crosser uit Nieuw Vennep kwam in de eerste manche na tegenslag bij de start vanuit de achterhoede terug naar een twintigste plaats, waarmee hij een WK punt pakte. In de tweede manche reed hij nog verder naar voren maar met nog tien minuten te gaan, raakte hij vermoeid waardoor hij terugzakte naar een 22ste plaats.

Voor Lars was dit weer zijn eerste Grand Prix na Teutschenthal. ‘’De laatste weken hadden we extra getraind om ons voor te bereiden voor Lommel. De vrije training gebruikte ik om ritme te pakken op de baan en me goed te voelen. In de tijdtraining ging het direct goed en wist na een aantal pogingen een 22e tijd op de klokken te zetten op een toen al zwaar circuit. De start van de kwalificatieheat was goed en wist nog een aantal plekken naar voren te rijden. Lange tijd reed ik rond de tiende plaats totdat ik een beetje uit mijn ritme raakte door wat foutjes. Uiteindelijk finishte ik op een 19e plek en dit gaf een goeie uitgangspositie voor op de zondag,’’ vertelt Lars.

Bij de start van de eerste manche kreeg Lars een tegenslag te verwerken want er kwam een rijder vlak voor hem ten val en moest daardoor bijna als laatste aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme en een constant tempo kwam Lars terug naar voren en wist op een mooie twintigste plaats over de finish te komen, wat hem zijn eerste WK punt opleverde.

De start van de tweede manche was iets beter. ‘’Het rijden ging goed en beter dan in de eerste manche. Ik wist veel plaatsen goed te maken en reed na 20 minuten op een zeventiende plaats. Echter met nog tien minuten te gaan liepen mijn benen volledig leeg en kon ik het hoge tempo niet meer volhouden. Ik zakte terug naar een 22ste plaats en finishte hiermee net buiten de punten. Uiteindelijk was het een positief weekend voor mij en natuurlijk ben ik erg blij met mijn eerste punt.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
JH MX Service
Overveld Parts
Ovaa Motors