Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
Promax Racing

Advertenties

Carpus
BCS Racing
Eilers MX Racing
HMX Parts
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie

Britt Jans Beken tweede in IMBA Dames in Warsage

Britt Jans Beken is in de IMBA Dames in Warsage tweede geworden. Britt begon sterk aan de dag door in de tijdtraining een derde tijd neer te zetten.

Britt Jans Beken tweede in IMBA Dames in Warsage

In de eerste manche pakte ze een goede start en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Omdat ze tot twee keer toe bijna ten val kwam, verloor ze het vertrouwen. Britt heeft de manche zonder risico’s te nemen uitgereden en kwam als derde over de finish. In de tweede manche startte ze op een zesde plaats maar wist gelijk verschillende dames te passeren en werkte zich op naar een tweede plaats. Deze positie wist ze vast te houden tot aan de finish en werd netjes tweede. In de derde en beslissende manche kwam ze als derde uit de start. Gelijk in de eerste ronde stootte ze door naar een tweede positie. Ze zette alles op alles om de manche te winnen maar helaas lukte dit niet waardoor ze als tweede werd afgevlagd. Met een 3-2-2 in de manches eindigde ze ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Nick Leerkes wist zich te kwalificeren voor de EMX250 wedstrijd in Lommel. Het weekend begon met een tegenslag voor Nick want nadat hij in de vrije training het circuit goed had verkent, moest hij in de slotfase van de sessie uitwijken voor een gevallen rijder en viel ook. Hierbij bezeerde hij beide handen waar hij het hele weekend hinder van ondervond.  In de tijdtraining zette Nick in de beginfase een goede tijd op de klok maar deze was nog niet snel genoeg voor kwalificatie. Later in de sessie wist hij zijn tijd te verbeteren en kwalificeerde zich als zeventiende in zijn groep voor de wedstrijd.

Bij de start van de eerste manche kwam Nick goed weg maar in de eerste bocht kwam er een rijder vlak voor hem ten val. Nick reed er tegenaan en moest daardoor in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Met een goed tempo kwam hij naar voren maar in de laatste tien minuten begon zijn hand hem parten te spelen en kon hij het stuur bijna niet meer vasthouden. Hij verloor zijn ritme en finishte met een 22ste plaats net buiten de punten.

In de tweede manche kwam hij na een slechte start terug naar een vijfentwintigste plaats. Helaas kwam hij toen ten val en omdat een andere rijder zijn motor niet meer kon ontwijken, liep deze veel schade op en moest hij de wedstrijd verlaten.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
Ovaa Motors
JH MX Service
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
CPJ Techniek