BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
Promax Racing
HK Suspension
SJ Racing

Advertenties

TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
Gremmer Constructie
BCS Racing
Vakgarage Akersloot

MX Rookies op dreef tijdens Masterkids Verdun, France

Jeremy en Damien Knuiman hadden afgelopen weekend de MX Masterkids wedstrijd in Verdun op de planning staan. Op vrijdag hadden Jeremy en Damien een vrije training, een tijdtraining en de eerste manche op het programma.

MX Rookies op dreef tijdens Masterkids Verdun, France

In de vrije training had Damien al gelijk zijn ritme te pakken op deze harde technische baan, reed hij lekker zijn rondjes en reed hij verschillende lijnen om de baan goed te verkennen. In de tijdtraining had Damien een goede ronde gereden, hier kwam een mooie derde tijd uit.

Tijdens de eerste manche had Damien een hele goede start. Hij had de kopstart en kwam na de eerste ronde door op een tweede plaats en kon de lijnen en de snelheid van de kopman goed volgen. Deze maakte in één van de laatste rondes een grote fout, waardoor Damien de leiding over kon nemen en deze manche winnend af kon sluiten.

Jeremy had in de vrije training ook snel zijn goede ritme te pakken en reed ook verschillende lijnen om de baan goed te verkennen voor de tijdtraining. In de tijdtraining had Jeremy een goede ronde en daar kwam ook een derde tijd uit.
In de eerste manche had Jeremy een redelijke start rond een zesde plaats en kwam na één ronde door op een vijfde plaats. Jeremy zat achter een andere rijder en is het hem niet gelukt deze te passeren en is Jeremy die manche op een vijfde plaats geëindigd.

Op zaterdag hadden Jeremy en Damien de tweede en derde manche op de planning staan. In de tweede manche had Damien een goede start vanaf plek één. Hij heeft de hele manche gestreden om de eerste plek, waarbij er diverse malen van positie gewisseld werd. Gelukkig wist hij in de laatste ronde de koppositie te heroveren en de manche winnend af te sluiten. De derde manche had Damien weer een redelijke start op een derde plaats, maar kon de nummer twee moeilijk passeren, waardoor de nummer één al te ver weg was en hij de aansluiting niet meer kon maken. Hij is die manche gefinished op een tweede plaats.

Jeremy zijn tweede manche was ook goed, want hij had een goede start op een tweede plek. Hij  heeft de hele manche op een tweede plek gereden en die manche op een tweede plaats afgesloten. De derde manche had Jeremy weer een goede start, want hij had kopstart. Hij kwam na de eerste ronde door op een tweede plek en wist die manche weer op een tweede plek te finishen.

Op zondag was een vrije training en de finale wedstrijd. Damien had een goede start op plaats vier. Hij ging gelijk in de aanval, maar raakte de derde rijder tijdens een inhaalpoging en schoof daardoor onderuit. Hij kwam hierna op een 20e plaats door. Hij had een goed tempo en reed terug naar een zesde plaats, maar in zijn haast om naar voren te rijden viel hij nog een keer. Hij finishte die manche uiteindelijk toch nog op een negende plaats. Dit betekende een mooie vierde plaats in de einduitslag.

Jeremy had een slechte start op een plaats 12, maar had al snel een heel goed tempo te pakken en kwam de eerste ronde door op een zesde plaats. Hij kon elke ronde een plaatsje goedmaken en was uiteindelijk aan het vechten om plaats 3. Tijdens een ultieme inhaalactie kwam hij helaas ten val. Tijdens die val ging zijn transponder kapot. Hierdoor werd zijn laatste ronde niet geteld en in de uitslag stond dat Jeremy is gefinished op plaats 34. Dit betekende overall een negende plaats.

Komend weekend staat voor Jeremy en Damien de Dutch Masters of Motorcross, de zogeheten Zwarte Cross op de planning.

Foto’s
FIREMOTOR.MX
Henk Knuiman


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
CPJ Techniek
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
VdLaarRacing
JH MX Service
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel