Promax Racing
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

Carpus
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
BCS Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
TvH Motorsport

Leerzaam weekend voor Cas Valk bij het WK 85

Door zijn goede prestaties tijdens de voorrondes voor het EK en Dutch Masters was Cas door de KNMV geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen bij het WK 85 junior in Arco di Trento.

Leerzaam weekend voor Cas Valk bij het WK 85

Op woensdagavond zijn Brenda, Cas en Jef afgereisd naar Italie om de reis in alle rust te kunnen doen. Cas zijn gevoel naar de wedstrijd toe was goed en hij had er heel veel zin in. De Pol motors Husqvarna/BeWo werd op vrijdag gekeurd zonder problemen. Tevens werd er nog een extra HGS uitlaat gekeurd om geen problemen te hebben dit weekend. De motor stond er weer fantastisch bij met een stickerset van 2facesgraphics. Zaterdag werden de vrijetraining en tijdtrainig afgewerkt, ondanks dat Cas niet lekker in zijn vel zat kwam hij hier zonder problemen door met een rechtstreekse kwalificatie. Hij vertelde op zaterdag al dat het moeizaam ging met rijden en hij niet lekker in zijn ritme kwam. Elke ronde maakte hij ook wel wat mee in de tijdtraining van een gele vlagsituatie tot een rijder die zo de pits uit rijd de baan op en hem vol in de zijkant raakt. Na een goede nachtrust moest op zondag morgen nog een vrije training gereden worden, na deze training gaf hij weer aan het niet naar zijn zin te hebben. Na de vrije training werd de motor voorzien van een nieuw TwinAir luchtfilter. Voor de start van de 1e manche stond Cas helemaal aan de binnenkant en kwam rond een 15e plaats uit de start. Gelijk ging hij wel in de aanval maar het ging niet zo makkelijk als we gewend zijn van Cas. Niet tevreden over zijn rijden werd hij afgevlagd op een 10e plaats. Tussen de manches door hebben Cas en Jef de baan nog een keer bekeken en wat dingen doorgenomen. De start van de 2e manche was wederom niet best en rond de 15e plek begon hij weer. Het rijden was nu wel beter en er werden gelijk plaatsen winst geboekt. Toen hij de 8e man wilde passeren ging het mis en viel hij, doordat dit tegen een helling was was het lastig om weer weg te rijden. Het duurde lang en rond de 24e plaats begon hij weer. Weer ging hij met een hoog tempo naar voren maar aangekomen bij de 14e plek ging het weer mis en viel hij weer terug naar ergens rond de 24e plek weer. Toch in de laatste rondes terug kunnen rijden naar een 20e plek. Totaal 15e waar hij niet tevreden mee is gezien de snelheid die hij het hele jaar heeft getoond. Soms heb je van die weekenden waar je als rijder op terugkijkt dat je denkt het had veel beter gekund maar het wil gewoon niet, dit was zo'n weekend waar Cas mee te maken had.


Bedankt Jef Jansen (Jimmy Joe) voor alle hulp en steun, bedankt ook de sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt #JOPA #EUROL #STICHTINGKINDRTHUISZORG #VHM #TWINAIR #CAMPERDREAM #VWP #TOTALCARLEASE #BEWO #POLMOTORS #ALFASUSPENSION #HUSQVARNA #JANSTRUIK #ATH #DTECH #PETERSTRADING #HOLLANDERTRANSPORT #VANMOURIKVLOEREN #JUST1 #BEWO en niet te vergeten de KNMV die alles super geregeld had. Foto's Luc Wright en Gino Maes.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
VdLaarRacing
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Overveld Parts