4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension

Advertenties

Ozzo Racing
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Eilers MX Racing

Yourick den Hollander pakt eerste podiumplaats in het ONK 85cc in Borculo

Yourick den Hollander heeft zijn allereerste podiumplaats in een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc binnen.

Yourick den Hollander pakt eerste podiumplaats in het ONK 85cc in Borculo

Tijdens de wedstrijd in Borculo wist Yourick met een zevende en een eerste plaats in de manches netjes derde te worden in de daguitslag.

In de training liet Yourick zien zich goed thuis te voelen op het circuit en zette een tweede tijd neer. Na een mindere start in de eerste manche werd hij in het heetst van de strijd door een andere rijder aangetikt en kwam ten val. Vanaf een 22ste plaats begon hij aan een inhaalrace en vocht zich nog helemaal terug naar een zevende positie. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kon hij als tweede aan de wedstrijd beginnen. Hij ging gelijk in de aanval en wist al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Ondanks dat het rijden lekker ging, wist hij de koppositie niet vast te houden en werd terugverwezen naar een tweede plaats. Yourick was het hier duidelijk niet mee eens en ging terug in de aanval. Hij wist de leiding terug te pakken en nadat hij in de laatste vier ronden aan de leiding heeft gereden, wist hij de manche winnend af te sluiten. Met deze resultaten eindigde hij op een derde plaats in het dagklassement.

Ook Lars Ikink nam deel aan het Open Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen in Borculo. Zijn klasse reed hier samen met de 85cc kleine wielen. In de training had hij een redelijk ritme en zette een zevende tijd op de klok. De start van de eerste manche mislukte waardoor hij pas als laatste over de eerste bult kwam. Hij zette de achtervolging in en wist zich gedurende de wedstrijd terug te knokken naar een achtste plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de zevende man maar het lukte hem niet om hem te passeren. Omdat Lars de aansluiting door een paar fouten verloor, besloot hij om de pits in te gaan om zijn vol gespaaide bril, te wisselen voor een schone. Dit koste hem nog een positie waardoor hij de eerste manche afsloot als negende. In de tweede manche miste hij het vertrouwen maar hij bleef hier rustig onder en reed de wedstrijd uit op een tiende plaats.

Een dag daarvoor kwam Yourick den Hollander met verschillende andere teamleden aan de start bij de UMX-wedstrijd in Hellendoorn. In de eerste manche kwam hij vanaf een vijfde plaats terug naar een tweede plaats en hield de kopman in het vizier. Toch kon hij hem niet passeren en eindigde als tweede. De tweede manche was een kopie van de eerste manche waarin hij opnieuw als tweede over de finish kwam.

Voor Gerwin Tuitert was het de eerste keer dat hij op deze compleet vernieuwde baan reed en wist in de training de zesde tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en begon als tweede aan de wedstrijd. Echter tijdens de eerste ronde verloor hij twee plaatsen maar hield vervolgens lang stand op een vierde plaats. Echter in de slotfase moest hij nog twee rijders laten passeren waardoor hij als zesde werd afgevlagd. Bij de start van de tweede manche was zijn reactie goed maar omdat hij even van het gas af moest, dook hij net buiten de top tien de eerste bocht in. Gerwin werkte zich met een goed ritme op naar een zesde plaats totdat hij hard ten val kwam en teleurgesteld als achttiende over de finish kwam. Door zijn minder uitslag in de tweede manche eindigde Gerwin op een elfde plaats in het dagklassement.

Justin Pit had vanwege een knieblessure twee weken niet op de motor gezeten maar toch ging hij met een goed gevoel van start in Hellendoorn. Na een matige start in de eerste manche wist hij tijdens de eerste ronde gelijk een aantal rijders te passeren en kwam als twintigste voorbij start/finish. In iedere ronde kwam hij verder naar voren en legde beslag op een zestiende plaats. In de tweede manche kwam hij op een eenentwintigste plaats uit de eerste ronde maar kon niet in zijn ritme komen en kwam daardoor niet verder dan een twintigste plaats. Met deze resultaten werd hij van de 27 rijders zeventiende in het dagklassement.

Robin van Oldeniel zou in eerste instantie een CUP 250 wedstrijd hebben in Hummelo maar deze werd afgelast waardoor het een openbekercross werd. Na een matige start in de eerste manche kwam hij in de eerste ronde goed terug naar voren. Het was moeilijk om in te halen maar toch wist hij zich vanaf een derde plaats op te werken naar een tweede plaats van de 250 klasse. In de tweede manche kwam hij slecht weg bij de start maar hij kon zich in de eerste ronde goed naar voren duwen. De hele wedstrijd reed hij op een tweede plaats en wist ook op deze positie te finishen. Ook in het dagklassement legde hij beslag op een tweede plaats.

Ook Maureen Zweers ging van start in de open bekercross en wist in de eerste manche tiende te worden. In de tweede manche begon ze op een zevende plaats. Het rijden ging lekker maar toch moest ze een paar plaatsen afstaan en kwam als tiende over de finish. Dit leverde haar in het dagklassement ook een tiende plaats op.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
De Brug Personeel
JH MX Service
Overveld Parts
VdLaarRacing
CPJ Techniek