SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension

Advertenties

Gremmer Constructie
HMX Parts
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
BCS Racing
Ozzo Racing
Carpus
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels

Jacobi ruikt aan het podium in Semarang

De twaalfde Grand Prix van het seizoen is goed verlopen voor Henry Jacobi. De Kawasaki-rijder werd beide manches zevende op het circuit van Semarang maar hij was heel dicht bij een podiumplek!

Jacobi ruikt aan het podium in Semarang

De tweede manche had de 22-jarige crosser lang de tweede plaats in handen maar na ruim tien minuten kwam de man met de hamer. Op het tandvlees wist Henry nog als zevende over de finish te komen en daarmee werd hij vijfde in het dag klassement. Adam Sterry rijdt sterk maar door een mindere tweede manche wordt hij dertiende in de GP. De overwinning ging naar Jorge Prado, hij is ook de leider in de tussenstand. In dezelfde tussenstand verstevigd Henry de vijfde plaats terwijl Adam klimt naar de zevende plaats!

 

1e Manche
Onder de warme omstandigheden gingen de Kawasaki-rijders vol vertrouwen de eerste manche in. De starts van beide rijders was niet geweldig maar dankzij een mooie eerste bocht weet het duo toch net buiten de top tien over de eerste sprong te vliegen! De eerste tien minuten weet Henry zich te handhaven op een tiende plaats om zich later op te werken naar een achtste plaats. Dan komt hij in gevecht met Geerts en Boisrame om de zesde plaats! Het gaat er ruig aan toe en wanneer Geerts een aanval opent op Boisrame gaat hij in de fout. Hierdoor komt Henry ook even in de problemen maar gelukkig blijft hij op twee wielen. De Duitser gaat in de achtervolging op Boisrame maar deze laat zich niet meer passeren en Henry komt dus als zevende over de finish vlak achter Boisrame. Adam werkt zich beheerst de top tien binnen en ook hij kan profiteren van de val van Geerts. De 22-jarige Brit komt op een keurige negende plaats over de finish.


2e Manche
De tweede manche komt Henry geweldig uit de start  met een kopstart en hij wint de Holeshot Award! Eerder dit jaar in Portugal wist Roan van de Moosdijk dit te doen, nu ging deze prijs naar Henry. In de eerste volledige ronde verliest de Kawasaki-rijder tweede plaatsen maar even later kan Vialle worden terug gepakt. De tweede plaats weet Henry vervolgens ruim tien minuten vast te houden om dan de controle over het voorwiel even te verliezen. Henry verliest de tweede plaats daardoor en vervolgens verliest hij ook het juiste tempo. Daardoor zakt hij terug naar de zevende plaats waar hij ook finisht. Adam komt net buiten de top tien uit de eerste bocht maar twee bochten later gaat een collega voor hem onderuit en daardoor komt de crosser uit Walsh ook in de problemen. Gelukkig kan Adam de wedstrijd vervolgen met een gehavende motor en krom stuur maar meer dan een vijftiende plaats zit er deze manche niet in.

 

Volgende wedstrijd:
Het komende weekend wordt de finale van de KNMV Dutch Masters of Motocross verreden in Lichtenvoorde. Een week later gaat het FIM wereldkampioenschap verder in Tsjechië.

 

Uitslagen Grand Prix MX2 #12; Semarang, Ind:
1e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Tom Vialle F KTM
3 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
4 Jed Beaton Aus Husqvarna
5 Calvin Vlaanderen NL Honda
7 Henry Jacobi D Kawasaki
9 Adam Sterry GB Kawasaki


2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Maxime Renaux F Yamaha
3 Calvin Vlaanderen NL Honda
4 Tom Vialle F KTM
5 Brent Vandoninck B Honda
7 Henry Jacobi D Kawasaki
15 Adam Sterry GB Kawasaki


Dagklassement MX2 GP van Indonesië:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Tom Vialle F KTM 2-4
3 Calvin Vlaanderen NL Honda 5-3
4 Maxime Renaux F Yamaha 8-2
5 Henry Jacobi D Kawasaki 7-7
13 Adam Sterry GB Kawasaki 9-15


Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 544
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 466
3 Tom Vialle F KTM 366
4 Jago Geerts B Yamaha 334
5 Henry Jacobi D Kawasaki 335
7 Adam Sterry GB Kawasaki 242
27 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23


Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
JH MX Service
Overveld Parts
Ovaa Motors
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
Bakens Yamaha