BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Carpus
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
BCS Racing
TvH Motorsport

Lotte van Drunen levert unieke prestatie met derde plaats in het WK 65cc

De 11-jarige Lotte van Drunen van het Beursfoon KTM team heeft tijdens het wereldkampioenschap 65cc in het Italiaanse Arco di Trento geschiedenis geschreven.

Lotte van Drunen levert unieke prestatie met derde plaats in het WK 65cc

De dame uit Sliedrecht wist als eerste meisje ooit derde te worden in de daguitslag. Zover is een meisje nog nooit eerder gekomen in een wereldkampioenschap met alleen maar jongens.

Lotte kwam op donderdag aan in Arco di Trento waar op vrijdag de motorkeuring en de landen en rijderspresentatie plaats vonden. Ze keek enorm uit naar het weekend en voelde zich uitstekend.

Op zaterdag stonden de kwalificaties op het programma. Er werd getraind in twee groepen van 35 rijders per groep. Van de 70 rijders kwalificeerden de snelste veertig rijders zich voor de wedstrijd op zondag.

In de vrije training liet Lotte zien dat ze lekker in haar vel zit en zette een vierde tijd op de klok. In de tijdtraining deed ze er nog een schepje bovenop en kwam uit op een scherpe tweede tijd. Hiermee keerde ze tevreden terug naar het paddock.

 


Voor de eerste manche koos Lotte een goede startplaats uit en vertrok als een speer toen het starthek viel. Als leidster dook ze de eerste bocht in en pakte hiermee tevens de holeshot award. Na de eerste ronde moest ze de koppositie uit handen geven maar reed ijzersterk haar ronden op een tweede plaats. Met nog drie ronden te gaan kon ze de derde man niet meer achter haar houden en werd gepasseerd. Lotte bleef hier rustig onder en kwam op een knappe derde plaats over de finish.

Na de eerste manche besefte Lotte dat ze in de running was voor een podiumplaats maar bleef hier koel onder. Voor de start van de tweede manche besloot ze om achter een ander starthekje te gaan staan. Ook ditmaal wist ze een goede start te pakken en kon als derde aan de wedstrijd beginnen. Halverwege de eerste ronde stootte ze door naar een tweede plaats. Echter omdat ze het een aantal ronden moeilijk had, viel ze terug naar een vijfde plaats maar in het midden van de wedstrijd herpakte ze zich weer en sloot aan bij de kopgroep. Ze gaf alles wat ze in zich had en kwam aan het achterwiel van de derde man op een vierde plaats over de finish.

Met een derde en een vierde plaats in de manches werd ze derde in het wereldkampioenschap 65cc. Deze prestatie is uniek en nooit eerder voorgekomen.

Volg Lotte via Instagram lottevandrunen101 of  Facebook Lottevandrunen101

Fotocredits: Luc Wright

Bedankt sponsors!
Beursfoonmxteam, Foxeurope, ProgreenMX, Wiseco, Hgs Eurol, RRRacing, TNMvastgoed, ReclameWZ, Dodgeram.nl, DizzFactory, PlantenkwekerijRobvanVegchel, Prox, TwinAir, KTM, HouthandelGorinchem, Gruko, Hannamax, RKservice, Ortema, CTIkneebraces, VHM, ReigerRacingSuspension, De Noord Assurantiën, SchoonmaakbedrijfASC, Stenzo Textiles, Joytex, MXnieuws en Hocoparts


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
JH MX Service
Kellerman Quadschool
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Overveld Parts
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
CPJ Techniek