SJ Racing
Van Laar Suspension
HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts
Promax Racing

Advertenties

MX Shop 4 You
Ozzo Racing
HMX Parts
BCS Racing
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
Carpus

Glenn Coldenhoff geeft zich maximaal in Grand Prix van Rusland

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft zich in de achtste wedstrijd van het wereldkampioenschap MXGP in het Russische Orlyonok maximaal gegeven.

Glenn Coldenhoff geeft zich maximaal in Grand Prix van Rusland

Coldenhoff kwam in de eerste manche als achtste over de finish maar reed vervolgens in de tweede manche een aantal ronden aan de leiding. Omdat hij al lang niet meer op dit tempo had gereden, kwam hij zich in de warme omstandigheden tegen tijdens de wedstrijd en moest het tempo laten zakken. Dit zorgde ervoor dat hij moegestreden als tiende over de finish kwam waarmee hij negende werd in het dagklassement.

Het weekend begon op zaterdag vrij moeilijk voor Glenn. ‘’Ik had redelijk wat moeite met de baan. Ik moet zeggen dat ik dit ieder jaar heb op dit circuit en het behoort ook zeker niet tot mijn favorieten. De snelheid ligt hier gigantisch hoog en dat leek dit jaar nog hoger te zijn dan in de voorgaande jaren. Wel weet ik dat ik op zondag vaak beter ben waardoor ik de wedstrijd positief tegemoet zag,’’ vertelt Glenn.

In de eerste manche pakte Glenn een redelijke start. Wel verloor hij in de beginfase paar posities maar op een gegeven moment kreeg hij de aansluiting met een groepje tot aan de vierde man. Het was treintje rijden maar Glenn werkte een sterke manche af en finishte als achtste.

In de tweede manche wist Glenn kopstart te pakken en voerde het deelnemersveld aan door de eerste bocht. ‘’Dat was een fijn gevoel. Ik heb best lang aan de leiding gereden. Ik ben er in deze manche maximaal ingegaan en wist lang voor Gajser en Tonus te rijden. Ook ging ik later in de manche het gevecht aan met Seewer om te proberen de derde plaats terug te pakken. Ik begon echter fouten te maken en omdat ik in het begin al veel had gegeven begon ik moe te worden. Ik kwam mezelf echt tegen in de tweede manche. Ik had al lang niet meer op kop gereden en ook deze snelheid ben ik niet meer gewend. Ik finishte als tiende, wat niet goed is, maar we nemen het positieve mee in onze voorbereiding op de volgende Grand Prix.’’

Met een 8-10 in de manches eindigde Glenn op een negende plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap bezet de crosser uit Heesch de tiende plaats. Aankomend weekend staat de negende wedstrijd van het seizoen op het programma in het Letse Kegums.

Daguitslag MXGP Rusland:
1 Tim Gajser 50 Pnt
2 Arnaud Tonus 44 Pnt
3 Jeremy Seewer 36 Pnt
4 Jeffrey Herlings 32 Pnt
5 Romain Febvre 32 Pnt
9 Glenn Coldenhoff 24 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MXGP:
1 Tim Gajser 351 Pnt
2 Antonio Cairoli 338 Pnt
3 Gautier Paulin 231 Pnt
4 Jeremy Seewer 220 Pnt
5 Arminas Jasikonis 212 Pnt
10 Glenn Coldenhoff 168 Pnt

 

@shotbybavo


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
JH MX Service
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Bakens Yamaha