BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
HK Suspension

Advertenties

BCS Racing
HMX Parts
MX Stage Alain Roels
Carpus
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Ozzo Racing

Roan Van de Moosdijk wint in Rusland

Met een brede ‘smile’ stonden Roan van de Moosdijk en Nathalie Fase op het podium in Orlyonok. De 18-jarige crosser bezorgde het F&H Racing Team de overwinning tijdens de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 250cc.

Roan Van de Moosdijk wint in Rusland

De Eindhovenaar werd eerste en tweede tijdens de manches en dat leverde hem de dagzege op. De Kawasaki-rijder blijft derde in de tussenstand van het kampioenschap met slechts 21 punten achterstand op leider Stephane Rubini. Zowel Henry Jacobi als Adam Sterry hadden een zware dag in het zonnige Rusland. Het duo wist gelukkig wel beide manches tot scoren te komen, Henry werd achtste en Adam moest genoegen nemen met een vijftiende plaats. Jorge Prado won de wedstrijd en verstevigd daarmee zijn voorsprong in de titelstrijd, Henry staat na acht wedstrijden op een vierde plaats.

 

1e Manche
De eerste manche van Adam begint redelijk wanneer hij net buiten de top tien uit de eerste bocht komt. Deze positie kan hij ruim tien minuten vast houden om dan in duel te raken met Henry! De Duitser heeft geen goede start gehad vanwege een val maar hij voelt zich duidelijk goed op dit snelle en bijzonder harde circuit. De 22-jarige crosser komt van de laatste positie en passeert zijn Britse teamgenoot nog net in de eerste helft van de wedstrijd. Terwijl Henry zich verder de top tien in weet te werken verliest Adam een aantal plaatsen en komt de crosser uit Wales als veertiende over de finish. Henry blijft knokken en hij weet in de laatste ronde nog de achtste plaats in handen te krijgen! 

2e Manche
Ook in de tweede manche moet het Kawasaki-duo in de achtervolging. Henry is als vijftiende uit de eerste bocht gekomen en weet zich vervolgens snel naar de twaalfde plaats op te werken. De eerste helft van de wedstrijd is er een heftig duel met voormalig 125cc Junior Wereld Kampioen Renaux maar de Fransman kan gepasseerd worden. Wanneer de Amerikanen Harrison en Sanayei hun tempo moeten verlagen weet Henry zich nog te verbeteren en ook deze manche wordt hij als achtste afgevlagd. Adam is in de eerste ronde ten val gekomen waardoor hij zich naar voren moet zien te knokken. In de beginfase rijdt hij heel eenzaam zijn wedstrijd op een 26e plaats. De 22-jarige crosser blijft alles geven waardoor de Leatt-geklede crosser nog op een zestiende plaats over de finish komt. Door deze kostbare punten stijgt hij in de tussenstand van het kampioenschap naar de achtste plaats.

 

EMX250
In de tijdtraining is Roan de snelste man waardoor hij vanaf de pole-position mag vertrekken. De veelvoudig Nederlands Kampioen Jeugd komt goed uit de start en begint als vierde aan de wedstrijd over 25 minuten en twee ronden. In de beginfase weet hij de tweede plaats al naar zich toe te trekken om vervolgens leider Hofer te volgen. Na een kwartier rijden zoekt Roan de aanval en hij neemt snel de leiding over. Daarna neemt de 18-jarige crosser afstand en wint hij de eerste manche tijdens de vierde EMX250 wedstrijd van het seizoen.

Ook de tweede manche komt Roan goed uit de starblokken en hij komt achter Rubini als tweede uit de eerste bocht. Dit duo neemt vervolgens afstand van hun achtervolgers en vecht een mooi duel uit. Rubini rijdt de gehele wedstrijd aan de leiding maar hij weet dat een klein foutje ervoor kan zorgen dat de F&H Racing-rijder de leiding over neemt. Dat gebeurd niet en Roan kiest heel verstandig voor de tweede plaats in deze manche die hem daarbij verzekerd van de dagzege!

 

Volgende wedstrijd:
Zowel het Wereldkampioenschap als Europees Kampioenschap 250cc gaat volgende week verder. Dan worden de punten verdeeld op het zanderige circuit van Kegums voor de Grand Prix van Letland.

Uitslagen Grand Prix MX2 #8; Orlyonok, Rus:
1e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Jago Geerts B Yamaha
4 Tom Vialle F KTM
5 Mitchell Evans Aus Honda
8 Henry Jacobi D Kawasaki
14 Adam Sterry GB Kawasaki


2e manche:
1 Jorge Prado E KTM
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna
3 Jago Geerts B Yamaha
4 Michele Cervellin F Yamaha
5 Tom Vialle F KTM
8 Henry Jacobi D Kawasaki
16 Adam Sterry GB Kawasaki


Dagklassement MX2 GP van Rusland:
1 Jorge Prado E KTM 1-1
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 2-2
3 Jago Geerts B Yamaha 3-3
4 Tom Vialle F KTM 4-5
5 Michele Cervellin F Yamaha 9-4
8 Henry Jacobi D Kawasaki 8-8
15 Adam Sterry GB Kawasaki 14-16


Tussenstand WK MX2:
1 Jorge Prado E KTM 347
2 Thomas Kjer Olsen DK Husqvarna 327
3 Jago Geerts B Yamaha 257
4 Henry Jacobi D Kawasaki 236
5 Tom Vialle F KTM 216
8 Adam Sterry GB Kawasaki 169
26 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 23

 

Uitslagen Europees Kampioenschap 250cc #4; Orlyonok, Rus:
1e manche
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
2 Rene Hofer A KTM
3 Stephan Rubini F Honda
4 Alberto Forato I Husqvarna
5 Jeremy Sydow D Husqvarna

2e manche
1 Stephan Rubini F Honda
2 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki
3 Rene Hofer A KTM
4 Alberto Forato I Husqvarna
5 Raivo Dankers NL Yamaha

Dagklassement:
1 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 1-2
2 Stephan Rubini F Honda 3-1
3 Rene Hofer A KTM 2-3
4 Guiseppe Tropepe I Yamaha 6-7
5 Jeremy Sydow D Husqvarna 5-8

Tussenstand EMX250 na 4 wedstrijden:
1 Stephan Rubini F Honda 165
2 Alberto Forato I Husqvarna 163
3 Roan van de Moosdijk NL Kawasaki 144
4 Rene Hofer A KTM 110
5 Guiseppe Tropepe I Yamaha 96

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Bavo Swijgers


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Ovaa Motors
JH MX Service
Overveld Parts
Kellerman Quadschool